Internet Computer bu formasyona göre %50'ye kadar yükselebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Internet Computer fiyatı, 24 Şubat’ta 14.50 dolara kadar geriledikten sonra yön değiştirdi ve o zamandan beri yüzde 30’dan fazla yükseldi. ICP, önümüzdeki haftalarda değer artışını daha da sürdürebilir.

Internet Computer (ICP) fiyatı, 24 Şubat’ta 14.50 dolara kadar geriledikten sonra yön değiştirdi ve o zamandan beri yüzde 30’dan fazla yükseldi. Piyasa değeri bakımımdan en büyük 35’inci dijital varlık konumunda yer alan ICP, önümüzdeki haftalarda değer artışını daha da sürdürebilir.

ICP “alçalan takoz” formasyonundan sıyrıldı

ICP’nin günlük grafiği, alçalan takoz formasyonunu ortaya koyuyor. Alçalan takoz, daha düşük dip ve tepe fiyatları birbirine bağlayan, iki adet alçalan ve birbirine yaklaşan trend çizgisinden oluşuyor. İki çizginin kesişmesi, düşüş ivmesinin zayıfladığı anlamına geliyor. Bu nedenle geleneksel analistler, alçalan takozda yaşanan kırılma sonucu yükseliş bekliyorlar.

ICP/USD için kırılma noktası, aşağıdaki grafikte de görülebildiği gibi 17,75 dolar civarında bulunuyor. ICP, 22 Mart’ta bu seviyeyi aştı ve bir sonraki gün de yükselişe devam etti. Yükselen fiyata artan hacim de eşlik etti. ICP/USD grafiği, genel olarak ikna edici bir alçalan takoz kırılması yaşandığını ortaya koyuyor.

ICP/USD paritesinin alçalan takoz formasyonunu gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

“Mükemmel” bir senaryoda fiyat, takozun üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar yükseliş gösterebilir. Bu da ICP’nin nisan ayının bir noktasına kadar neredeyse yüzde 50 yükselerek 27 doları geçebileceği anlamına geliyor.

Diğer yandan bu kırılmanın 20 dolar civarında yavaşlama ihtimali de bulunuyor. Bu seviye, çoklu aylık alçalan kanalın direnç çizgisiyle aynı seviyede bulunuyor. Yine de ICP, böyle bir senaryoda dahi yüzde 20 değer kazanabilir.

Düşüş riskleri

Internet Computer, piyasaya sürüldüğü tarihten beri Bitcoin ile çoğunlukla doğru korelasyon gösteriyor. Yani Bitcoin düzeltme yaşadığında, ICP de genellikle onu izliyor.

ICP/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

ICP hala 19 dolar civarındaki 50 günlük üstel hareketli ortalamasının (50 EMA, kırmızı dalga) altında seyrettiğinden dolayı, takoz formasyonda yaşanacak kırılma, yükseliş beklentisi için yeterli olmayabilir. 50 EMA, Eylül 2021’den beri güçlü bir direnç işlevi görüyor.

50 EMA’nın geçilememesi halinde ICP, 14 dolar civarını yeniden test edebilir.

Burada belirtilen fikir ve görüşler yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar vermeden önce kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Internet Computer bu formasyona göre %50'ye kadar yükselebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!