229 Milyon Dolarlık Para Aklama Operasyonunda Kripto Para Detayı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong’daki gümrük görevlileri, yaklaşık 230 milyon dolarlık kara para aklama olayıyla bağlantılı üç kişiyi tutukladı.

SCMP tarafından aktarılan bilgilere göre 1,8 milyar Hong Kong Dolarının aklandığı olayda bir kripto para platformu ile paravan şirketler adına açılmış banka hesapları kullanıldı.

Gümrük yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre şirketlerin vergi kaydı olmamasına rağmen banka hesaplarında “sıra dışı büyüklükte ve sıklıkta işlem” yapılıyordu.

İddialara göre şüphelilerden ikisi, olaya konu olan paraların %40’lık kısmını bir kripto para platformu aracılığıyla idare etti. Polis, bu kripto paranın Tether (USDT) olduğunu öne sürüyor.

Operasyon sırasında cep telefonlarına, şirket belgelerine ve işlem kayıtlarına el kondu. Yapılan açıklamaya göre aklandığı düşünülen paraların kaynağı hala inceleniyor.

Tutuklanan kişiler, maksimum 14 yıl hapis cezası ve 5 milyon Hong Kong Doları para cezası ile karşı karşıya.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
229 Milyon Dolarlık Para Aklama Operasyonunda Kripto Para Detayı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!