11,5 Trilyon Dolarlık Bitcoin İhraççısı Ethereum Endişelerini Dile Getirdi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetimi altında 11,5 trilyon dolar değerinde varlık bulunan Fidelity, Ethereum blokzinciri üzerindeki gelecek endişelerine yer veren bir rapor paylaştı.

Fidelity Digital Assets 28 Mart Perşembe günü bir araştırma raporunda, Ethereum blokzincirinde hızla artan doğrulayıcı sayısının, teknik kapasite ve merkezileşme konusunda endişelere neden olduğuna yer verdi.

Bu doğrulayıcı sayısındaki artışın özellikle geçen yılın nisan ayındaki Shapella yükseltmesinin ardından ivme kazandığı vurgulandı. Raporda, her yeni doğrulayıcının ağa ek bir bağlantı eklediği ve bunun da fikir birliğini sürdürmek için gereken genel bant genişliğini artırdığı kaydedildi:

“Potansiyel endişe, bant genişliği gereksinimleri arttıkça buna ayak uyduramayan doğrulayıcıların ağdan düşmesidir; düşenlerin ise kendi kendine barındırılan düğümler olma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle hızlı büyüme olasılığı, merkezileşme ve bant genişliği riskleri nedeniyle sorun olabilir.

Konu hakkında daha fazla detay yer veren analist Daniel Gray, artan doğrulayıcı sayısının beraberinde getirdiği teknik problemlere yer verdi:

Her doğrulayıcının bağımsız olarak en son verileri indirmesi ve küçük bir zaman dilimi içinde durum değişikliği önerilerini doğrulaması gereken geniş bir doğrulayıcı kümesi ağında bant genişliği ve gecikme kritik öneme sahip olduğundan, büyük doğrulayıcı sayısı endişe vericidir. Blok (veri) ne kadar büyük olursa, bir sonraki slottan önce işlemleri işlemek ve yeniden yürütmek için o kadar fazla hesaplama gücü gerekir.

11,5 Trilyon Dolarlık Bitcoin İhraççısı Ethereum Endişelerini Dile Getirdi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
11,5 Trilyon Dolarlık Bitcoin İhraççısı Ethereum Endişelerini Dile Getirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!