Bitcoin’de Yükseliş Hızlanabilir: Dev Balinalar Bir Günde 52 Bin BTC Topladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para balinalarının Bitcoin yatırımlarını artırması yarılanma öncesi düşüşün bittiğine işaret ediyor olabilir. 

On-chain analiz firması Santiment tarafından aktarılan verilere göre kripto para balinaları geçtiğimiz hafta sonunu Bitcoin alımı yaparak geçirdi.

Elinde 10 ila 10.000 arasında Bitcoin tutan balinalar sadece 24 Mart günü 51.959 BTC biriktirerek uzun zamandır görülmemiş bir hacme yol açtı. Söz konusu işlemler Bitcoin’in dolaşımdaki arzının %0,263’ünün sadece bir günde satın alınmasına yol açtı. Balinaların bu alımlarının ardından Bitcoin’in 64 bin dolar seviyesinden 70 bin dolara doğru hareket etmesi dikkat çekti.

Bitcoin yarılanmasına (halving) yaklaşık 3 hafta kalırken balinaların agresif alımlar yapması, yarılanma öncesi düzeltme sürecinin sona ermiş olabileceğini düşündürdü.

Konu hakkında açıklamada bulunan popüler analist Rekt Capital, geçen hafta 60.900 dolar seviyesine kadar yaşanan düşüşlerin yarılanma öncesi son düşüşler olarak kalması durumunda tarihsel açıdan dikkat çeken bir tablo ortaya çıkacağını kaydetti:

Eğer geçen hafta yaşanan düşüşler, yarılanma öncesi düzeltmenin sonu olursa o zaman Bitcoin’in 2020 yarılanma öncesi geri çekilmesiyle neredeyse eşit olacak. Bitcoin bu döngüde yarılanma öncesi %18 geri çekilirken 2020’de -%19’un biraz üzerinde düşüş yaşamıştı.

Bitcoin’de Yükseliş Hızlanabilir: Dev Balinalar Bir Günde 52 Bin BTC Topladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Yükseliş Hızlanabilir: Dev Balinalar Bir Günde 52 Bin BTC Topladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!