Bitcoin Neden Yükseliyor: Beş Günlük Seri Pozitife Döndü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı geçtiğimiz hafta gelen düşüşü neredeyse silerken bu yükselişin nedeni merak konusu oldu.

Bitcoin fiyatı, 15 Mart tarihinde başlayan düşüş ile birlikte 60.500 dolar seviyelerine gerilemişti. Bu düşüşün spot Bitcoin ETF’lerine yönelik talebin azalması ve çıkışların artması nedeniyle gerçekleştiği düşünülüyordu.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı ve olumlu açıklamaları ile küresel piyasa olumlu tepki gösterirken Bitcoin’deki etkisi çok kısa süreli olmuştu.

Bitcoin fiyatı dün gelen yükseliş ile birlikte tekrardan 70 bin dolar seviyelerini aşarak neredeyse 1 haftadır yaşanan çalkantılı süreci silmiş oldu. Bitcoin’de son 24 saatte gelen %5,7’lik yükseliş performansına paralel olarak tüm kripto para piyasasında yeşillenmeler görüldü. Ethereum (ETH) %5,6, Dogecoin (DOGE) %5,5, Fetch.ai (FET) %14,4 ve Injective (INJ) %11,3 artışla dikkat çeken altcoinler oldu.

Bitcoin neden yükseldi?

Spot Bitcoin ETF ihraççılarında yaşanan giriş çıkışları takip eden SoSoValue’ye göre dün 15,7 milyon dolarlık net giriş oldu. Yaşanan 15,7 milyon dolarlık giriş nispeten az olarak görülse de art arda 5 gün boyunca yaşanan çıkış eğilimini kırdı.

Grayscale’in spot ETF’i GBTC, bir günde 350 milyon dolarlık çıkış gördü. Fidelity’nin ETF’i 261 milyon dolarlık girişle başı çekerken 35,48 milyon dolar ile BlackRock ikinci sırada yer aldı.

Söz konusu çıkış serisinin tekrardan pozitife dönmesinin Bitcoin fiyatında yükselişe neden olduğu düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 71.150 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin Neden Yükseliyor: Beş Günlük Seri Pozitife Döndü! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseliyor: Beş Günlük Seri Pozitife Döndü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!