veTokenomics nedir ve nasıl çalışır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para yatırımcıları, tokenlarını kilitleyerek veTokenomics modeline göre protokolün yönetişimini kontrol eden veToken’lara dönüştürebilir.

Çeşitli paydaşlara tahsisi, arzı, token yakma programları ve dağıtımı dahil olmak üzere bir tokenin üretim ve yönetiminin tüm yönleri tokenomik analizi ile yönetilir. Tokenomics, merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinin potansiyel değerinin belirlenmesine yardımcı olur. Arz ve talep yasası değiştirilemediğinden, tokenomik her bir fungible token (NFT) veya kripto paranın değerini önemli ölçüde etkiler.

Bununla birlikte, tokenomics tasarımında, içeriden kişilere önemli miktarda ilk arz tahsisi gibi çeşitli boşluklar vardır, bu da bir pompalama ve boşaltma uyarı işareti olabilir. Ayrıca, kurucuların, hazinenin, yatırımcıların, topluluğun ve protokol tasarımcılarının tokenları en uygun şekilde nasıl bölüştürmesi gerektiğine dair bir kılavuz da bulunmamaktadır. 

Sonuç olarak, Curve, MakerDAO ve Uniswap gibi DeFi protokolleri, dikkatlice planlanmış bir başlangıç token dağıtımından yoksundur ve bu da daha yüksek katkıda bulunanların her zaman en iyi tahsisi alamayabileceği veya tam tersi olabileceği için optimal olmayan token dağıtımına neden olur. Bu sorunları çözmek için Curve protokolü, oyla kazanılan tokenomiks veya veTokenomiks’i tanıttı. Bu makalede veTokenomics’in temel kavramını, veTokenomics’in nasıl çalıştığını, faydalarını ve dezavantajlarını öğreneceksiniz.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
veTokenomics nedir ve nasıl çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!