Solana nedir ve nasıl çalışır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana’nın iddialı tasarımı blokzincir trilemmasını çözmeyi amaçlasa da merkezileşmeye karşı savunmasızlığı gibi çeşitli dezavantajlara sahip.

Solana, yeni, izinsiz ve yüksek hızlı bir katman-1 blokzincir uygulayan oldukça işlevsel bir açık kaynak projesidir.

2017 yılında Qualcomm’da eski bir yönetici olan Anatoly Yakovenko tarafından yaratılan Solana, maliyetleri düşük tutarken verimi popüler blok zincirleri tarafından tipik olarak elde edilenin ötesine ölçeklendirmeyi amaçlamaktadır. Solana, benzersiz bir tarih kanıtı (PoH) algoritmasını, hisse kanıtının (PoS) bir versiyonu olan yıldırım hızındaki senkronizasyon motoruyla birleştiren yenilikçi bir hibrit mutabakat modeli uygulamaktadır. Bu sayede Solana ağı, herhangi bir ölçeklendirme çözümüne ihtiyaç duymadan teorik olarak saniyede 710.000’den fazla işlemi (TPS) işleyebilir.

Solana’nın üçüncü nesil blokzincir mimarisi, akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan uygulama (DApp) oluşturmayı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Proje, bir dizi merkeziyetsiz finans (DeFi) platformunun yanı sıra fungible token (NFT) pazar yerlerini de desteklemektedir.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana nedir ve nasıl çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!