Ethereum Vakfı’na Soruşturma (Mı) Açıldı: İşte Tüm Detaylar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları son günlerde içerisinde olduğu düşüşlerin ardında Amerikan basınından gelen Ethereum haberi ile yeniden sarsıldı.

Amerika menşeili en büyük kripto para medya organizasyonlarının başında gelen Coindesk’in haberine göre Ethereum Vakfı ismi bilinmeyen bir devlet otoritesi tarafından soruşturma altına alındı. Haber servis ediliş şekli itibariyle Ethereum Vakfı’nın soruşturma altına alındığını ve bu soruşturmanın yeni olduğu algısını yaratıyor.

İlgili haberin detayına ve kaynağına bakıldığında ise çıkarımın Ethereum Vakfı’nın websitesine yönelik güncellemeleri gerçekleştirdiği Github deposundan yapıldığı ortaya çıktı. Vakıf websitelerinde bulunan “warrant canary” olarak adlandırılan bölümü 26 Şubat tarihinde websitesinden kaldırmış ve bunu da “bir devlet otoritesinden gizli kalması şartı kaydı ile gönüllü bir talep aldık” açıklaması ile gerçekleştirmiş.

“Warrant canary” nedir?

Warran canary olarak bahsi geçen terim ve websitesinden kaldırılan kısım şirketlerin devlet tarafından kendilerinden gizli kalması şartı ile talep edilen herhangi bir bilgi olduğu zaman kullanıcılara “haber vermeden” durumu haber verme yöntemine denilmektedir. Terimin içerisinde yer alan canary yani kanarya madencilerin madenlerde bir kaçak olup olmadığını anlamak için kullandıkları bir yönteme dayanmaktadır. Kanarya madenin içerisinde öterek uçmaya devam ederse bir kaçak olmadığını ancak ötmeyi bırakırsa bir problem olduğunu anlamalarına yarar. Buradaki amaç kaçak olduğunu anlamak değil, kanarya ötmeye devam ettiği sürece herhangi bir kaçak olmadığını anlamaktır.

Tıpkı bu örnekte olduğu gibi Ethereum Vakfı’nın websitelerine ekledikleri bu kısmın amacı da kendilerine bugüne kadar herhangi bir mahkeme celbi ya da gizlilik kapsayan bir talep gelmemiş olduğunu belirtmekti. Ekibin gerçekleştirdiği bu hamle kendilerine karşı açılan bir soruşturmadan ziyade, hükümet tarafından bir talep geldiğini ifade etmek olabilir. Bu sebeple vakfa soruşturma açıldığını bu kadar emin bir şekilde ifade etmek gerçeği yansıtmayabileceği gibi yatırımcıları da olumsuz etkileyebilecektir.

Fortune da soruşturmaya yönelik iddialarda bulundu

Fortune bir kaynağından aldığı bilgiye dayanarak SEC’nin Amerika’da bulunan şirketlerden Ethereum Vakfı ile ilişkili belgeleri talep ettiğini iddia etti. Ayrıca bahsi geçen soruşturmanın/ talepteki bahsi geçen gizemli devlet otoritesinin SEC olduğunu iddia etti.

Soruşturma Ethereum ETF’leri nasıl etkilenir?

Soruşturmanın ya da olumsuz bir senaryonun ilk kurbanı herkesin dört gözle mayıs ayında beklediği spot Ethereum ETF‘leri olacaktır. SEC’nin Ethereum ETF’leri için karar verme süreci içerisinde olduğu bir dönemde gelecek bu tarz bir soruşturma beklentilerin ertelenmesine sebep olabilir. Bu da ethereum fiyatı üzerinde etki edebilir.

Ethereum Vakfı’na Soruşturma (Mı) Açıldı: İşte Tüm Detaylar isimli makale Fatih TAŞDEMİR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Vakfı’na Soruşturma (Mı) Açıldı: İşte Tüm Detaylar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!