Bir NFT'nin değerini nasıl ölçersiniz?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir NFT’nin değerini ölçmek için sahiplik, fayda, nadirlik ve sosyal kanıt gibi çeşitli faktörlere bakmayı düşünün.

Bir NFT değerlemesinin nasıl değerlendirileceğine dair bir kural kitabı yoktur. Özel şirketleri veya hisse senetleri gibi geleneksel yatırım araçlarını değerlendirmek için kullandığınız ölçütler NFT’ler için geçerli değildir. Genellikle, son alıcı tarafından yapılan ödeme, değer hakkında bir fikir verir. Ancak NFT’ler için, bir sonraki alıcının tahminlerine bağlı olarak ne ödeyebileceğini tahmin etmek zordur.

Çoğu alıcı, NFT’lerin değerini mantıklı bir şekilde tespit etme becerisinden yoksundur ve tekliflerini tahminlere dayandırır. Satıcılar için de ellerinde tuttukları tokenlar için sonunda ne alabileceklerini belirlemek zordur. Zaman içinde, NFT’lerin değeri, hem alıcıların hem de satıcıların üzerinde herhangi bir kontrole sahip olamayacağı bir algı tarafından yönlendirilir.

Bir örnek konuyu daha da iyi ortaya koyabilir. Bir sanat eseri NFT belirli bir süre için büyük talep görebilir, olası alıcılar nadir olduğunu varsayar ve yakın gelecekte değer kazanmasını bekler. Daha sonra, aniden, dijital görüntünün internette ücretsiz olarak mevcut olduğunu keşfedebilirler ve NFT için alıcı kalmayabilir.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir NFT'nin değerini nasıl ölçersiniz?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!