Ethereum Virtual Machine (EVM) nedir ve nasıl çalışır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum blokzincirinin omurgasını oluşturan EVM, geliştiricilere DApp’ler ve diğer uygulamaları oluşturmak için bir çalışma zamanı ortamı sağlar.

Ether (ETH), which is the second largest cryptocurrency in terms of market capitalization, is popular among cryptocurrency investors because of its native ETH token. However, its native Solidity programming language and Ethereum Virtual Machine (EVM) are instrumental in the adulation it receives from the developer community. In fact, the Ethereum blockchain continues to attract decentralized application (DApp) developers due to its flexibility, the vast range of developer tools available and the platform’s large user base.

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ether (ETH), yerel ETH token’ı nedeniyle kripto para yatırımcıları arasında popülerdir. Bununla birlikte, yerel Solidity programlama dili ve Ethereum Virtual Machine (EVM), geliştirici topluluğundan aldığı övgüde etkilidir. Aslında, Ethereum blokzinciri esnekliği, mevcut çok çeşitli geliştirici araçları ve platformun geniş kullanıcı tabanı nedeniyle merkezi olmayan uygulama (DApp) geliştiricilerini çekmeye devam ediyor.

Blok zincirinin mimarisinin çekirdeğini oluşturan EVM, uygulama kodunu veya akıllı sözleşmeleri yürüten ve Ethereum ağının üstünde çalışan bir çalışma zamanı ortamı sağlayan programdır. Dahası, EVM Turing-complete’dir ve bu nedenle herhangi bir programlama dilinde kodlanmış herhangi bir programı çalıştırabilir, böylece geliştiricilerin gelişen Web3 alanı için kolayca özel akıllı sözleşmeler ve DApp’ler oluşturmasına olanak tanır. 

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Virtual Machine (EVM) nedir ve nasıl çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!