Yükselen kanal formasyonu nedir? Nasıl çizilir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükselen kanallar, bir yükseliş trendinin gücü ve bir geri çekilme sırasında pozisyon açmak için en uygun seviyeler hakkında sabit bir sinyal sağlar.

Yatırımcılar, ortaya çıkan trendleri belirlemek ve bu yönde kârlı bir şekilde işlem yapmak için çeşitli teknik analiz araçları kullanır. Yatırımcıların sıklıkla güvendiği popüler bir trend belirleme modeline fiyat kanalı denir. 

Bir “yükselen kanal” veya “yükseliş fiyat kanalı”, bir varlığın mum grafiklerinde arasında işlem gördüğü algılanan destek ve direnç seviyeleri arasına paralel çizgiler çizilerek oluşturulur.

Fiyat hareketi yukarı doğru eğimli iki paralel çizgi içinde tutulabildiğinde yükselen bir kanal oluşur. İlk olarak, ana trend çizgisi iki tepki alçak noktası birleştirilerek çizilir. Ardından, iki tepki tepesi birleştirilerek paralel bir çizgi çizilir. Bu çizgiye kanal çizgisi denir.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yükselen kanal formasyonu nedir? Nasıl çizilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!