Teknik analizde sıkça kullanılan alçalan kanal nedir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcıların, işlemlerin ne zaman açılıp kapanacağını daha iyi ölçmek için azalan kanal formasyonlarının yanı sıra işlem hacmi ve diğer momentum göstergelerini de takip etmesi büyük önem taşıyor.

Düşüş trendindeki bir varlığı satın almak riskli bir manevra olabilir çünkü çoğu yatırımcı dönüşleri tespit etmekte zorlanır ve trend derinleştikçe yatırımcılar derin kayıplar yaşar. Bu gibi durumlarda, alçalan kanal formasyonlarını tespit edebilmek yatırımcıların düşüş trendinde alım yapmaktan kaçınmasına yardımcı olabilir.

“Düşüş fiyat kanalı” olarak da bilinen “alçalan kanal”, varlığın fiyat hareketini sınırlayan birbirine paralel iki aşağı yönlü trend çizgisi çizilerek oluşturulur.

Bir düşüş trendinde, fiyat hareketi bir dizi düşük tepe ve düşük dip oluşturur. Paralel trend çizgileri kullanılarak daha düşük yüksekler ve daha düşük düşükler birleştirilerek alçalan bir kanal çizilir. Ana trend çizgisi ilk olarak iki veya daha fazla düşük tepenin bağlandığı yerde çizilir. Ardından, kanal çizgisi olarak da adlandırılan paralel bir çizgi çizilerek düşük dipler birleştirilir.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Teknik analizde sıkça kullanılan alçalan kanal nedir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!