Kripto kazanç ve kayıpları bilançoya nasıl yansıtılır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para vergilendirmesi ve bilançonuzdaki işlemlerin raporlanması farklılık gösterir. İşte bilançonuzda kripto para birimini nasıl ele alacağınız.

Günümüzde, kripto varlıklara özel bir muhasebe standardı bulunmuyor. Bu nedenle kripto para birimi muhasebesine Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe Uygulamaları (GAAP) uyarınca daha geniş kurallar uygulanıyor.

Bilançolar, gelir ve nakit akış tablolarının yanı sıra işletmelerin ihtiyaç duyduğu üç temel mali tablodan biridir. Gelir ve nakit akış tabloları bir işletmenin belirli bir dönemdeki ekonomik faaliyetini gösterirken, bilanço kaç varlığa sahip olduğunu, öz sermayesi ve borcu olup olmadığını gösterir.

Bilançolar, bir işletmenin mali durumunun tam bir resmini sağladıkları için mali durum tabloları olarak da adlandırılır. Ayrıca, işletme başladığından beri her yevmiye kaydını da içerir. Bu nedenle, özellikle bir işletmenin mali durumunu etkileyen kripto işlemlerinin dahil edilmesi gerekir.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto kazanç ve kayıpları bilançoya nasıl yansıtılır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!