Lens Protocol nedir ve nasıl çalışır?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kılavuzda, Web3 sosyal platformları oluşturmayı basitleştiren merkeziyetsiz bir sosyal platform olan Lens Protocol hakkında bilmeniz gereken her şeyi paylaşıyoruz.

Sosyal medyanın inovasyonu ve bunun sonucunda artan popülaritesi, yüzyılın başında çevrimiçi sosyal grafik kavramıyla başlamıştır. Bu özel veri yapısı, sosyal ağ kullanıcıları ile etkileşimde bulundukları kişiler, yerler ve nesneler arasında bir çizgi çizmektedir. Ancak zaman, başlıca sosyal medya platformlarının merkezileşmeyle ilgili çeşitli dezavantajlara sahip olduğunu göstermiştir. Değişimin amiral gemileri muhtemelen mevcut Web3 projelerinin filizleri olacaktır.

Lens Protocol, Web3 ve ademi merkeziyetçilik çağında sosyal medya kavramlarının geleceğini yeniden şekillendirmek için oluşturulan blokzinciri tabanlı açık kaynaklı bir sosyal platformdur. Sosyal ağların kullanıcıları arasında yalnızca merkezi bir şekilde bağlantılar geliştirmek için sosyal grafikler kullanan Twitter veya Facebook gibi çağdaş Web2 sosyal medya platformlarının aksine, Lens Protocol, içerik oluşturucuları “dijital köklerine sahip olma” konusunda güçlendirmek ve insanların kendileri ile topluluklar arasındaki bağlantılara ödün vermeden sahip olmalarını sağlamak için izinsiz ve birleştirilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır.

Sonuç olarak, Lens Protocol’ün geliştirilmesi, kullanıcıların tamamen sahip olduğu merkeziyetsiz sosyal grafiğin ortaya çıkmasına yol açarak, onlara bilgi ve bağlantılarının kontrolünü geri verdi ve hatta içeriklerinden para kazanma özellikleri sağladı.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lens Protocol nedir ve nasıl çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!