JPMorgan Analistleri: Bitcoin’in Altına Yetişmesini Beklemek Yanlış Olur!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan analistleri, Bitcoin ve altın ETF’lerini bir tutmanın yanlış olduğunu söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistlerinden oluşan bir ekip 7 Mart Perşembe günü yayınladıkları raporda spot Bitcoin ve altın ETF’lerine odaklandı.

Raporda, yatırımcıların portföylerindeki Bitcoin ve altın miktarının bir noktada eşitleneceğine ve bu alım baskısının Bitcoin fiyatını 2 kata yakın yükselteceğine yönelik genel kanının “risk faktörü” nedeniyle yanlış olabileceği vurgulandı. Analistler, çoğu yatırımcının varlık sınıfları arasında dağılım yaparken risk ve oynaklığı göz önünde bulundurduğunu söyledi.

Bitcoin’in volatilitesinin altınınkinden yaklaşık 3,7 kat daha yüksek olduğunu işaret eden analistler, Bitcoin ve altının yatırımsal açıdan eşitlenmesinin pek mümkün olmadığını savundu.

Öte yandan volatilite üzerinden yapılan bir risk yönetimi çerçevesinde bakıldığında, Bitcoin’e ayrılan payın atlını geçtiği ve yatırımcıların risk oranlarını azaltman için portföylerindeki Bitcoinlerin bir kısmını satmak isteyebileceği vurgulandı.

Böyle bir satışın Bitcoin’i 45 bin dolara kadar düşürebileceği öngörüldü:

Bu, mevcut seviyelerden önemli ölçüde daha düşük olan 45.000dolarlık bir Bitcoin fiyatı anlamına geliyor. Başka bir deyişle, şu anda 66.000 $ seviyesinde, yatırımcıların portföylerinde Bitcoin’e ayrılan zımni pay, volatilite ayarlı olarak altınınkini çoktan aşmış durumda

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan Analistleri: Bitcoin’in Altına Yetişmesini Beklemek Yanlış Olur!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!