Bitcoin'deki ani düşüş 1,1 milyar dolar tasfiye getirdi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan BTC’nin yüzde 15’lik ani değer kaybı açık pozisyondaki trader’ları hüsrana uğrattı.

Bitcoin’in (BTC) çıkışından yararlanmak isteyen opsiyon ve vadeli işlem kullanan kripto trader’ları, kripto para biriminin 5 Mart’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi 69 bin 200 dolara yükselip hemen ardından yüzde 14’ten fazla düşmesinin ardından 1 milyar dolar gibi şaşırtıcı büyüklükteki bir miktarla tasfiye oldu. 

Zincir üstü analiz sağlayıcısı Santiment, 6 Mart’ta X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda Bitcoin, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) borsalarındaki toplam açık pozisyonların (OI), BTC’nin önceki gün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından önemli ölçüde azaldığını yazdı.

Bitcoin’in vadeli piyasadaki payı birkaç saat içinde 1,46 milyar dolar (-%12) düşerken, Ether’inki (ETH) 967 milyon dolar (-%15) ve Solana’nınki (SOL) 424 milyon dolar (-%20) azaldı.

Bitcoin fiyatı 5 Mart’ta 69.200 doların hemen üzerinde kısa bir süre için tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Kasım 2021’deki 69.044 dolarlık bir önceki zirvesinden yalnızca biraz daha yüksekti.

Santiment fiyat üzerindeki spekülasyonların büyük çoğunluğunun, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesini aşması ve 70.000 $’lık bir fiyatın üzerinde kalması beklentisiyle uzun pozisyon açan trader’lardan geldiğini söyledi.

Bu arada, dalgalanmanın daha küçük bir kısmı, Bitcoin kısa bir süre için tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında tasfiye edilen kısa pozisyonlardan geldi.

Açık pozisyon, trader’ların bir türev sözleşmesinde aldıkları toplam açık pozisyon miktarını ifade eder. Bir trader bir vadeli işlem veya opsiyon sözleşmesinde yeni bir pozisyon açtığında, açık pozisyon miktarı artar. Bir trader mevcut bir pozisyonu kapattığında ise açık pozisyon miktarı azalır.

Son birkaç hafta içinde, trader’ların Bitcoin’in yeni zirvelere doğru ilerleyen fiyat hareketine yönelik bahislerini artırmasıyla açık pozisyon sayısı rekor seviyelere yükseldi.

Bitcoin’in ani aşağı yönlü fiyat hareketi piyasayı ürkütse de, birçok uzman X’te türev çıkışlarının fiyat hareketlerinin normal bir parçası olduğunu açıkladı.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin'deki ani düşüş 1,1 milyar dolar tasfiye getirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!