Bitcoin'de zirveye ramak kala ETF'lerde büyük hareketlilik

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ETF’leri yarım milyar net giriş sağlayarak Bitcoin’in günlük arz edilen miktarını 10 kat geride bıraktı.

BTC fiyatı 68 bin dolar seviyeisni aşarak zirveye adım adım yaklaşırken Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) net giriş 4 Mart’ta 562 milyon dolara ulaştı Günlük hareket, 11 Ocak’ta işlem görmeye başlamalarından bu yana BTC fonları için üçüncü en büyük giriş olarak kayda geçti.

Pazartesi günkü ETF net girişi, birden fazla küçük fon ve Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) çıkışlar nedeniyle rekor seviyeyi egale edemedi. Ancak, GBTC’den 368 milyon dolarlık çıkış dahil edilmediği takdirde, yarım milyarlık net giriş kurumsal talebin güçlendiğini ortaya koydu. BlackRock’ın IBIT’i 420 milyon dolarla en büyük girişi kaydederken, onu 404 milyon dolarla Fidelity’nin FBTC fonu izledi. Spot Bitcoin ETF’lerine net giriş, madencilerin günlük üretti BTC miktarıın 10 katı büyüklüğünde.

Pazartesi seansında Bitcoin ETF’lerinin işlem hacmi 5,5 milyar dolara ulaşarak piyasaya sürülmesinden bu yana ikinci en yüksek hacimli gün oldu. Bitcoin ETF’leri, ETP’ler ve diğer yatırım araçlarının yönetimi altındaki rakamın 1 milyon Bitcoin’e ulaşması kurumsal yatırımcı tarafında talebin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin'de zirveye ramak kala ETF'lerde büyük hareketlilik
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!