Dünya Üzerindeki Bitcoin Yatırımları 1 Milyon ile Yeni Bir Rekor Kırdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ETF’ler ve ETP’ler dahil tüm Bitcoin yatırım fonlarındaki BTC miktarı 1 milyonu aştı.

ABD’nin ocak ayında onayladığı spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) ve Bitcoin borsa yatırım ürünlerinde (ETP) tutulan Bitcoin miktarı 1 milyon barajını aştı.

Kripto araştırma firması K33, bu 1 milyonluk sayının %83’ünün ABD merkezli spot Bitcoin ETF’leri tarafından tutulduğuna yer verdi. Avrupa ve Kanada Bitcoin yatırımları açısında ikinci ve üçüncü sırada konumlandı. ETF ve ETP’ler üzerinde tutulan Bitcoin miktarı, dolaşımdaki arzın %5,13’üne tekabül ediyor.

BlackRock ve Fidelity gibi şirketler, müşterilerine söz konusu ETF’ler aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapma fırsatı sunuyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan K33’ün kıdemli analisti Vetle Lunde, farklı alanlarda artan Bitcoin talebinin borsalardaki BTC miktarını önemli ölçüde azalttığına yer verdi:

Yatırım araçlarında yönetilen Bitcoin’in 1 milyonu aşması muazzam bir eşik. Bu araçlar Bitcoin piyasasının yapısını önemli ölçüde sarstı. Birkaç yıl önce spot borsalar dolaşımdaki arzın %20’sini elinde tutuyordu; şimdi bu rakam ETF’ler/ETP’ler, wrapped Bitcoin ve gelişen türev piyasasının pazar payını tüketmesiyle %11’e düştü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dünya Üzerindeki Bitcoin Yatırımları 1 Milyon ile Yeni Bir Rekor Kırdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!