Bitcoin ATH Yaptı: Güney Kore’nin En Büyük Kripto Para Borsasında Fiyat 72 Bin Dolar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) Güney Kore borsalarındaki fiyatı, ‘kimchi’ primi sebebiyle 72.000 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin, 5 Mart günü Güney Kore’nin en büyük borsası olan Upbit’te 96.530.000 wonu (72.000 dolar) gördü. Binance ve Coinbase gibi borsalara Upbit arasında oluşan bu %6’lık fiyat farkı kimchi primine bağlandı.

Öte yandan Ethereum (ETH) için de benzer bir durum yaşandı. ETH/KRW paritesi %7’lik bir prim oranına ulaşarak 5,28 milyon Kore wonu (3.956 dolar) seviyesine tırmandı.

Kimchi primi; Güney Kore borsalarındaki Bitcoin fiyatıyla global borsalardaki Bitcoin fiyatı arasındaki makası temsil eder. Calgary Üniversitesine göre kimchi primi, ilk kez 2016’nın başlarında görülmüştü

Ülkedeki yatırımcılar, borsalarda işlem yapacakları zaman BTC/KRW paritesini kullanıyorlar. Regülatörden lisans almamış yabancı borsalar, KRW paritesini destekleyemiyor. Bu, Güney Kore pazarıyla global pazar arasında fark oluşmasına yol açıyor.

Geçtiğimi yıllarda kimchi primi özelindeki artış beraberinde düşüşler getirse de bu her zaman aynı etkiyi yaratmadı. Bazı uzmanlar, kimchi primindeki bu artışın Güney Kore’li yatırımcıların artan alım talebine bağladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ATH Yaptı: Güney Kore’nin En Büyük Kripto Para Borsasında Fiyat 72 Bin Dolar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!