ABD’de Kripto Para Ticareti İçin Şok Menkul Kıymet Kararı Çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase (COIN) eski ürün müdürü Ishan Wahi’nin kardeşinin “insider trading” davasında dikkat çeken bir karar çıktı.

Coinbase’in eski yöneticilerinden Ishan Wahi, geçtiğimiz yıl “insider trading” yaptığı gerekçesinde suçlu bulunmuş ve 1 milyon dolar haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle 10 ayılık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Davada arkadaşı Wahi’nin arkadaşı Sameer Ramani’de yardım ve yataklıktan suçlu bulunmuştu. Hakkında temerrüt kararı verilen Ramani’nin ülkeden kaçtığı düşünülüyor.

Cuma günü bir ABD mahkemesi, bu davanın karara bağlanmasının bir parçası olarak borsalar gibi ikincil piyasalarda yapılan kripto para alım-satım işlemlerinin menkul kıymet satışı kapsamına girdiğini belirtti:

Her bir ihraççı, tokenler ikincil piyasalarda işlem görürken bile tokenlarının karlılığına ilişkin bu tür bir beyanda bulunmaya devam etti. Dolayısıyla, Howey uyarınca, Ramani’nin satın aldığı ve ticaretini yaptığı tüm kripto varlıkları yatırım sözleşmeleriydi. Ramani, bu davada iddia edilen eylemler nedeniyle cezai kovuşturmadan kaçınmak için ülkeden kaçmış gibi görünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’de Kripto Para Ticareti İçin Şok Menkul Kıymet Kararı Çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!