Bitcoin Yükselmeye Devam Edecek Mi: Güncel Veriler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları spot Bitcoin ETF’lerinin kabulü ile birlikte ivmelenmeye ve içinde bulunduğumuz son hafta ciddi fiyat hareketlerinin yaşanmasına şahitlik etti.

Spot Bitcoin ETF’lerinin onayından önce analistlerin bulunduğu tüm tahminlerin ötesinde bir performans sergilenmesi ile birlikte kripto para piyasalarında ciddi fiyat hareketlilikleri yaşandı. Bitcoin şubat ayının başında 42 bin dolar seviyelerindeyken geçtiğimiz günlerde 64 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi. Bu fiyat değişimleri ETF sahibi şirketlerin gerçekleştirdiği hareketlerle paralel şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Gerçekleşen alımlar, satımlar, para girişleri ve hacimler Amerika’nın Bitcoin konusundaki iştahını ve oluşan talebi yansıtıyor. Veriler incelendiği zaman yalnızca bir aydan biraz uzun bir süredir aktif olan spot Bitcoin ETF’lerindeki gün be gün gerçekleşen hareketler, ETF’lerin ilk çıktığı günlerde yaşanan para girişlerine ve oluşan hacimlere yönelik rekorların kırıldığını gösterdi.

İlk günlerde Grayscale’in elindeki Bitcoin’leri satması fiyatın üzerinde bir baskı yaratırken, 29 Şubat’tı kapsayan işlem gününde şirketin yaptığı 600 milyon dolarlık satışı BlackRock üzerinde gerçekleşen işlemlerle tek başına sırtlayarak nötrlemiş oldu. Veriler yüz milyonlarca dolarlık satış gerçekleşse dahi, satışlara karşılık yine milyonlarca dolarlık talebin olduğunu gözler önüne serdi.

BlackRock’ın elindeki Bitcoin miktarı 150 binin üzerine çıkarken, sahip olduğu bitcoin değeri ise 10 milyar doları aştı. Bu sayede şirket en yüksek Bitcoin’e sahip şirketler listesinde yükselmeye devam ediyor.

BlackRock tarafından satın alınan bitcoin miktarına gün be gün baktığımızda iştahın hala kabarmaya devam ettiği görülüyor. Aynı zamanda içeriye dahil olan nakit miktarı da yine bizlere Bitcoin’deki alım iştahının devam ettiğini gösteriyor.

Son günlerde özellikle Bitcoin’in ciddi fiyat artışı yaşadığı anlara paralel olarak artan nakit girişi fiyatın 64.000 hareketinden sonra dahi talebin devam ettiğini destekliyor.

Son olarak Grayscale’den çıkan para miktarına bakıldığında ise yalnızca BlackRock’ın artık bu çıkışları karşılar nitelikte girişlere sahip olduğu gözlemleniyor.

Tüm bu veriler ışığında Bitcoin’e hala ETF’ler aracılığıyla Amerika’da bir talep olduğu ve bu talebin ivmelenerek devam ettiği görülüyor. “Bitcoin yükselmeye devam edecek mi?” sorusuna bir cevap olarak, bu veriler incelenebilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselmeye Devam Edecek Mi: Güncel Veriler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!