Bitcoin’in 64 Bin Dolardaki Sert Hareketleri ile Kripto Para Piyasası Kana Bulandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) dün sergilediği volatil hareketler yüz milyonlarca dolar değerinde vadeli işlem pozisyonunun tasfiye olmasına yol açtı.

Bitcoin 28 Şubat günü 64 bin dolar bandına kadar yüksedikten sonra kısa sürede %7 değer kaybederek 59.200 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu ani hareketlilik vadeli işlemler piyasasında ciddi tasfiyelere yol açtı.

CoinGlass verilerine göre son 24 saat içerisinde tasfiye edilen vadeli işlem pozisyonlarının toplam değeri 799 milyon dolara ulaştı. Tasfiyelerin 443 milyon dolarlık kısmı short (kısa) yönlü pozisyonlar özelinde gerçekleşirken long (uzun) tarafta ise 353 milyon dolarlık pozisyon silindi. Son 24 saat içinde toplamda 187.950 yatırımcı tasfiye edildi.

799 milyon dolarlık toplam tasfiyenin 305 milyon doları Bitcoin üzerinde gerçekleşirken Ethereum’da (ETH) bu miktar 129 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte Dogecoin’de (DOGE) 50 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonu tasfiye oldu.

Yaşanan son yükselişlerle birlikte piyasadaki fonlama oranları aşırı ısınma bölgesine kadar ulaşmış ve özellikle long yönlü işlemler adeta şişmişti. Yaşanan bu ani düşüş ve geri toparlanma hareketi bir pozisyon temizliği olarak yorumlandı.

Bitcoin’in 64 Bin Dolardaki Sert Hareketleri ile Kripto Para Piyasası Kana Bulandı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in 64 Bin Dolardaki Sert Hareketleri ile Kripto Para Piyasası Kana Bulandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!