Bitcoin’de Risk İştahı Zirvelerde: Daha Volatil Hareketler Yakında Gelebilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin özelindeki risk iştahı artarken yatırımcıları daha spekülatif ve volatil günler bekliyor olabilir.

On-chain analiz platformu Glassnode, 2021 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin’deki artan risk iştahı konusunda yatırımcıları uyardı. Analizini birkaç kritik faktöre dayandıran Glassnode, önümüzdeki günlerin dalgalanmalı fiyat hareketleriyle dolu olabileceğini kaydetti.

Borsa giriş hacimlerinin ATH seviyelerinde olduğunu belirten Glassnode, kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin paranın yönünde önemli bir pay sahibi olduğunu söyledi. Bitcoin’de ayrıca hem vadeli işlem hem de opsiyon piyasasında ciddi miktarda pozisyon büyüklüğü olduğu ifade edildi.

Öte yandan kısa vadeli yatırımcıların iştahının her geçen gün kabardığını belirten Glassnode analistleri, 11 Ocak tarihinden bu yana günde ortalama 2 milyar doların kısa vadeli yatırımcılar tarafından borsalara sokulduğunu ortaya koydu. Bu durum geçtiğimiz boğa sezonda tepe noktalarda görülmüş bir veriydi:

Bitcoin yatırımcıların risk iştahı artıyor; sermaye akışları, döviz faaliyetleri, türev kaldıraçları ve hatta kurumsal talepte artan spekülasyon işaretleri ortaya çıkıyor.

Verileri yorumlayan piyasa analistleri, Bitcoin özelinde bariz bir şekilde alım iştihanın arttığı fakat henüz “aşırı ısınma” noktasına ulaşılmadığını dile getirdi. Özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik toplu onay, alım yönlü baskıyı ciddi şekilde artırdı.

Öte yandan Bitcoin’de birçok yatırımcının terse pozisyon almasının yükselişin devam etmesine olanak sağladığı belirtildi. Bitcoin özelindeki yıllık fonlama oranlarının %9,3 seviyesine kadar çıktığı belirtilirken bunun bir FOMO’nun başlangıcı olabileceğine yer verildi. Söz konusu veri 2021 yılında %103 oranıyla tüm zamanların zirvesini görmüştü.

Bitcoin’de Risk İştahı Zirvelerde: Daha Volatil Hareketler Yakında Gelebilir! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Risk İştahı Zirvelerde: Daha Volatil Hareketler Yakında Gelebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!