Analistler Ethereum Fiyatının Bu Yıl Neden Yükseldiğini Açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bernstein araştırmacılarına göre Ethereum (ETH) fiyatının bu yılki yükselişi, sadece SEC’nin kararına bağlı değil.

TradingView verilerine göre Ethereum, bu yılın başından beri %33 değer kazanmış Bitcoin’e kıyasla yaklaşık %45 değer kazandı.

Bazı analistlere göre bu, ABD’de SEC’nin Bitcoin ETF’lerinden sonra Ethereum ETF’lerini de onaylayacağı düşüncesinden kaynaklandı.

Bersntein araştırmacıları ise ETH fiyatını yukarı taşıyan daha farklı etkenlerin de olduğunu yazdı.

Bunlardan ilkine örnek olarak Ethereum’un deflasyon içerisinde olduğu ve ETH arzının Eylül 2022’deki proof-of-stake güncellemesinden beri artmadığı belirtildi.

Bunların yanı sıra borsalarda tutulan ETH miktarının %11 ile tarihin en düşük seviyelerine düştüğü söylendi. Bu, staking havuzlarında, akıllı sözleşmelerde, Layer2 protokollerinde kilitli şekilde duran ETH miktarının arttığını gösteriyor.

Analistler, “Blockchaindeki hareketliliğin artmasıyla (DeFi’de, NFT’lerde ve tokenlarda artış) ETH işlem ücretleri de yükseldiği için ETH’sini stakelemek için teşviği bulunan yatırımcıların sayısı arttı.” dedi.

Bernstein araştırmacıları, DeFi ekosistemi sağlıklı şekilde büyümeye devam ettikçe blockchaindeki hareketliliğin de artmasını bekliyor.

Ethereum fiyatını olumlu yönde etkilediği düşünülen bir diğer şey ise önümüzdeki ay yapılması beklenen Dencun güncellemesi oldu. Analistlere göre bu, Ethereum ekosistemindeki Layer 2 işlemlerinin maliyetini %90 düşürebilir.

Bunun da Ethereum ekosistemindeki işlem hacimlerinin büyümesiyle sonuçlanacağı düşünülüyor.

Analistler Ethereum Fiyatının Bu Yıl Neden Yükseldiğini Açıkladı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler Ethereum Fiyatının Bu Yıl Neden Yükseldiğini Açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!