Binance Yakımı ve Airdrop Çılgınlığı BNB Fiyatını FTX Çöküşünün Üstüne Taşıdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından piyasaya sürülen BNB, uzun süre sonra ölü toprağı üstünden atmayı başardı.

Kripto para borsası FTX’in 2022 yılındaki iflasıyla birlikte, merkezi borsalara (CEX) olan güvenin sarsılmasından ciddi anlamda etkilenen BNB nihayet kendini toplamaya başladı.

Binance tarafından 2017 yılında çıkarılan BNB, kısa süre önce FTX’in çöküşünden bu yana en yüksek seviyesi olan 386 dolara ulaştı. BNB fiyatının yükselişi, hem merkezi borsalara olan güvenin geri gelmesi hem de borsanın yaptığı etkinlikler sayesinde yeni bir ivme kazanmış oldu.

Binance kısa süre önce WEB3 oyun projesi Portal için launchpad duyurusunda bulunarak BNB fiyatında yeni bir yükseliş fitilini ateşlemeyi başardı. Borsa geçtiğimiz boğa sezonlarında da benzer şekilde launchpad projeleri başlatarak BNB için yükseliş ivmesini güçlendirmişti.

On-chain analiz platformu Arkham Intelligence, yatırımcıların oyun projesi Portal’ın yaklaşan airdrop’undan faydalanmak için 24 saat içinde 400 milyon doların üzerinde BNB transfer ettiğini belirtti.

Öte yandan Binance 22 Şubat tarihinde yaptığı bir diğer açıklamada, önemli miktarda BUSD (BUSD) ve True USD (TUSD) stablecoin yakımı gerçekleştirileceğini paylaşmıştı. Bu açıklamanın da fiyat üzerinde olumlu etki yarattığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz süreçte ABD’nin Binance ve kurucusu Changpeng Zhao (CZ) özelinde başlattığı dava ve verdiği para cezaları da BNB’nin kötü gidişatına katkıda bulunmuştu. Zhao halen daha hakkındaki nihai kararın verilmesi için ABD’de bekliyor ve oradan gelecek bir haberin BNB fiyatı üzerinde etkili olabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Mayıs 2021’de 686 dolar fiyatla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan BNB, yazım esnasında 381 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Yakımı ve Airdrop Çılgınlığı BNB Fiyatını FTX Çöküşünün Üstüne Taşıdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!