Bitcoin ya da Ethereum Ele Geçirilebilir Mi: Ekonomik Veriler Ne Diyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coin Metrics tarafından yapılan araştırmaya göre Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için %51 saldırısı artık mümkün değil.

Bitcoin ve Ethereum’da ağın %51’inin ele geçirilmesi riskini temsil eden “%51 saldırısı” astronomik maliyetler nedeniyle ortadan kalktı.

Blokzinciri araştırma şirketi Coin Metrics tarafından sunulan güncel raporda, Bitcoin ve Ethereum için %51 ve %34 saldırılarının ekonomik açıdan mümkün olmadığına yer verildi.

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarının mevcut durumunun %51 saldırısını sürdürülebilir kılmak için milyarlarca dolar değerinde yatırım getireceği belirtilirken ek olarak böyle bir saldırının donanım üreticileriyle iş birliği içerisinde gerçekleşmesi gerekeceğine yer verildi.

Bu durumu olasılık dışı olarak tanımlayan Coin Metrics, kontrolü elde etmek için gereken sayıda ASIC madencilik birimi üretmesinin 20 milyar dolardan fazlaya mal olacağını ifade etti.

Raporda 31 Aralık 2023’te Ethereum ağına %34’lük bir saldırıda bulunmanın tahmini olarak 34,39 milyar dolara mal olacağı belirtildi. O günler fiyat 2.279 dolardı ve Ethereum fiyatı arttıkça bu maliyette zaman içerisinde artış gösterdi.

Bitcoin ya da Ethereum Ele Geçirilebilir Mi: Ekonomik Veriler Ne Diyor? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ya da Ethereum Ele Geçirilebilir Mi: Ekonomik Veriler Ne Diyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!