Bir Yandan Bitcoin’e Para Yağarken Altın Ürünlerinden Ciddi Çıkışlar Oluyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) adeta para akarken altın ETF’lerinde ise ciddi çıkışlar görülüyor.

Dijital altın olarak nitelendirilen Bitcoin’in 10 Ocak tarihinde ABD’den spot ETF onayı almasıyla birlikte altın ETF’lerine yönelik ilgi gözler görülür oranda azaldı.

Verilere göre en büyük iki altın ETF’i olan SPDR Gold Shares (GLD) ve iShares Gold Trust (IAU), 10 Ocak tarihinden bu yana sırasıyla 2,6 milyar dolar ve 507 milyon dolarlık net varlık çıkışına ev sahipliği yaptı. Her iki fonda, henüz spot Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önce yani aralık ayında milyonlarca dolar giriş görmüştü.

Öte yandan en büyük iki altın fonundan çıkışların görüldüğü 1 aylık süreçte spot Bitcoin ETF’leri BlackRock ve Fidelity gibi devlerin öncülüğünde 11 milyar dolar toplamayı başardı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, altın ETF’lerinden çıkışların bariz olduğunu fakat oradan çıkış yapanların muhtemelen spot Bitcoin ETF’i almadığını vurguladı:

Şu anda altın ETF’leri kategorisinde oldukça kötü bir manzara var. Elbette bunların Bitcoin ETF’lerine (belki biraz olabilir) geçiş yapan kişiler olduğunu düşünmüyorum, daha ziyade yeni eko verileri göz önüne alındığında bunun tersine dönebileceğini düşünüyorum.

Kısa süre önce altın ve Bitcoin ETF’leri arasındaki ilişkiyi değerlendiren Blockstream CEO’su Adam Back, altından çıkış yapan yatırımcıların Bitcoin’e yönelmesi durumunda fiyatın 700 bin dolara ulaşabileceğini söylemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir Yandan Bitcoin’e Para Yağarken Altın Ürünlerinden Ciddi Çıkışlar Oluyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!