Bitcoin Ağında Yüzde 20’ye Varan Oranda Düşüş Yaşanabilir Uyarısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital araştırmasına göre Bitcoin ağına hash sağlayan sekiz madencilik cihazının hash kapasitesi %20’ye kadar düşebilir.

Nisan 2024’te gerçekleşecek halving sonrasında Bitcoin madencilerinin blok başına aldığı ödül miktarı, 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek.

Galaxy Digital araştırmacılarına göre halving sonrasında bazı ASIC cihazlarının hash oranında %15 ile %20 aralığında düşüş olabilir. Bu modeller M20S, M32, S17, A1066, A1246 ve S9 olarak sıralandı.

Madencilerin halving sonrasında ekonomik açıdan verimli bir şekilde çalışabilmesi için Bitcoin fiyatının yaklaşık 45 bin dolar olması gerekeceği tahmin ediliyor.

Galaxy Digital, “Bu eski ve daha az verimli olan makineleri kullanan madenciler, muhtemelen ASIC’lerinin verimliliğinin artırmak için kendi yazılımlarını kullanıyor ve böylece başabaş noktalarını iyileştiriyorlar.” dedi.

Araştırmacılar ayrıca “Bazı ASIC modellerinin ağdan tamamen çıkmasındansa elektrik maliyeti daha düşük olan madencilerin eline geçmesi de muhtemel.” yorumunu yaptı.

Bitcoin fiyatının halving sonrasında 57 bin dolar olacağını öngören Compass Point ise hash oranında %12’lik bir düşüş bekliyor.

Bitcoin Ağında Yüzde 20’ye Varan Oranda Düşüş Yaşanabilir Uyarısı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Ağında Yüzde 20’ye Varan Oranda Düşüş Yaşanabilir Uyarısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!