Fed Başkanı Kongre’de Kripto Para ve Dijital Para Konusunu Görüştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kripto paralar ve dijital paralar hakkında konuştu.

Politico tarafından aktarılan bilgilere göre Jerome Powell, yakın zamanda Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesindeki Demokrat temsilciler ile bir araya geldi ve stablecoin mevzuatını yorumladı.

Kripto para yatırımcıları, piyasaya girip çıkarken büyük ölçüde stablecoinleri kullanıyor. Toplamda 138 milyar dolar değeri olan stablecoin pazarı, ABD’de henüz tam anlamıyla düzenlenmiş değil.

Finansal Hizmetler Komitesi, geçen yıl stablecoinlerin geleneksel finansal şirketlerle aynı kapsama alınmasını öngören bir tasarıyı onaylamıştı. Ancak tasarı, meclisten tam onay almış değil.

Fed Başkanı Powell, toplantı sırasında “Stablecoinler için bir çerçeveye ihtiyacımız var.” dedi ve bu alanda yapılan çalışmaları “çok desteklediğini” belirtti. Powell ayrıca sürecin sonuna “yaklaştıkları için memnun olduğunu” ekledi.

Stablecoinlerin yanı sıra merkez bankası dijital paraları (CBDC) hakkında konuşan Powell, “Eğer bir CBDC’miz olacaksa Kongre’nin bunu yetkilendirmesi gerekiyor. Biz bunun destekçisi değiliz ancak CBDC’yi Kongre’ye önerme konusunda da bir karar vermedik.” dedi.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed Başkanı Kongre’de Kripto Para ve Dijital Para Konusunu Görüştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!