Analist Bitcoin Yükselişinin Neden 50 Bin Dolarda Durduğunu Açıkladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) Aralık 2021’denb bu yana ilk kez 50 bin dolar seviyesine yükselirken gözler kritik dirence çevrildi.

Kripto para piyasası başta Bitcoin olmak üzere yükseliş ivmesini yeni bir boyuta taşıdı. Yaşanan son yükselişlerle yaklaşık 2 yıl sonra 50 bin doları kırmayı başaran Bitcoin, beraberinde altcoinlerin de ciddi anlamda yükselmesine yol açtı.

Özellikle ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamasının ardından gelen kurumsal alımlar Bitcoin fiyatındaki yükselişe yakıt olurken piyasaya yönelik güven ve ilgi de arttı. Bitcoin fiyatındaki yükselişe paralel olarak BlackRock (IBIT) ve Fidelity (FBTC) ETF’leri, 22 Ocak’tan bu yana en güçlü hareketini yaparak yaklaşık %5 değer kazandı.

Yaşanan bu yükselişler sayesinde tüm Bitcoin yatırımcılarının %91’inin kara geçmesine yol açarken Binance ve Coinbase üzerinde kayda değer kar satışları da gerçekleşti. Konu hakkında açıklamada bulunan Skew ismiyle tanınan kripto para analisti, 50 bin dolarda önemli bir satış baskısı olduğuna işaret etti.

Analist, Binance üzerinde 50 bin dolar seviyesinde 800 Bitcoin ve Coinbase üzerinde aynı fiyat bandında 330 Bitcoin satış emri olduğunu vurguladı. Bu bandın kırılması için spot yönlü alıma ihtiyaç duyulduğunu işaret ederek aksi halde bir düzeltme gelebileceği imasında bulundu.

Analist Bitcoin Yükselişinin Neden 50 Bin Dolarda Durduğunu Açıkladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analist Bitcoin Yükselişinin Neden 50 Bin Dolarda Durduğunu Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!