Bitcoin 50 Bin Dolara Dayanırken Yükselişin Arkasındaki Sebep Açıklandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitfinex analisti, Bitcoin’i 50 bin doların üstüne taşıyan sebeplerden birinin agresif spot alımlar olduğunu belirtti.

Kripto para piyasasında son günlerde yaşanan yükselişlere Bitfinex Türev Ürünler Başkanı Jag Kooner‘dan dikkat çeken bir yorum geldi. Kooner piyasada yaşanan yükselişlerin ardında gözle görülür bir şekilde spot yönlü agresif alımların olduğunu ifade ederken vadeli tarafta yaşanan tasfiyelerin de yükselişe yakıt olduğunu kaydetti.

Özellikle ABD’nin spot Bitcoin ETF’ini onaylamasının ardından BlackRock ve Fidelity gibi dev finans kuruluşları yüklü miktarda Bitcoin alımı yaparak fiyattaki yukarı yönlü ivmeyi desteklemişti.

Spot yönlü aşırı alımların kripto para piyasasının yükseleceğine dair beklentinin açık bir göstergesi olarak yorumlayan analist, konuşmasının detaylarında şu ifadelere yer verdi:

Alımların çoğu spot alıcılardan, yani spot piyasalardaki agresif alıcıların piyasa emirlerinden geldi, Fiyat son yedi gün içinde arttıkça, büyük miktarda kısa likidasyona neden oldu ve bu da fiyatı daha da yukarı çekti.

Bitcoin bugün, 2021 yılı Aralık ayından beri ilk kez 50 bin dolar seviyesini gördü.

Bitcoin 50 Bin Dolara Dayanırken Yükselişin Arkasındaki Sebep Açıklandı isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 50 Bin Dolara Dayanırken Yükselişin Arkasındaki Sebep Açıklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!