Ethereum’un İlki Olan Coinler Kısa Sürede Milyonlar Kazandırdı Ama Risklere Dikkat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ağındaki deneysel bir token standardı olan ERC-404’ü kullanan tokenlar, kısa sürede yatırımcılara milyon dolarlar kazandırdı.

ERC-404 tokenları arasındaki en büyük isim olan Pandora, piyasaya girdiği 2 Şubat gününden beri toplamda 230 milyon dolardan fazla işlem hacmi gördü. Merkeziyetsiz borsalardan Uniswap’taki PANDORA/WETH havuzu, borsadaki en büyük 10 havuz arasında yer alıyor.

Pandora, MNRCH ve DeFrogs projeler, geçtiğimiz son 24 saat içerisinde hep birlikte toplam 113 milyon dolar işlem hacmi aldı. Hala deneysel sayılabilecek bu tokenlar, kimi yatırımcılara 1 milyon dolardan fazla kazanç getirdi.

CoinGecko verilerine göre PANDORA, günlük bazda %40’tan fazla değer kazandı ve 30 bin doların üstüne çıktı.

ERC-404 standardı, Ethereum’daki ERC-20 tokenları ile Nitelikli Fikri Tapuların (NFT) özelliklerini bir araya getiriyor. Bu sayede NFT’lerin likiditesi kayda değer boyutta artırılıyor.

Bir kullanıcı, ERC-404 token’ına sahip olduğu zaman o token için otomatik olarak bir NFT üretiliyor. Kullanıcı bu token’ı satarak NFT’yi yakabileceği gibi onu OpenSea gibi bir pazar yerinde de satabiliyor.

Ancak bu projeler, beraberinde bazı riskleri de beraberinde getirdi. Örneğin bazı projeler, piyasaya rug pull yapmak amacıyla sürüldü ve likidite havuzu boşaltığında yatırımcıların elinde bir şey kalmadı.

Çarşamba günü işlem görmeye başlayan Punks adlı bir proje, sadece birkaç saat içerisinde 350 dolardan 20 bin dolarlık bir değere ulaştı ancak günümüzde değersiz durumda. Çünkü projenin geliştiricisi, Punks projesini kötü niyetli bir şekilde yazdı. Yatırımcılar paralarını kaybederken projeyi geliştiren kişi yaklaşık 100 bin dolar kazandı.

Topluluk arasında tartışma konusu olan bir diğer şey ise Ethereum ağında gitgide artan gas ücretleri oldu. ERC-404 hala yeni ve deneysel bir standart olduğu için gaz ücretleri bakımından optimizasyon yapılmadı.

Pandora gas fees

Pandora’nın kurucusu yakın zamanda Telegram üzerinden bir açıklama yaparak ERC-404 için yapılacak bir sonraki güncelleme sayesinde gas ücretlerinin yüzde 300 ile yüzde 400 arasında düşebileceğini söyledi.

Ethereum’un İlki Olan Coinler Kısa Sürede Milyonlar Kazandırdı Ama Risklere Dikkat isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’un İlki Olan Coinler Kısa Sürede Milyonlar Kazandırdı Ama Risklere Dikkat
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!