Ethereum’u Bitcoin ile Daha Uyumlu Yapan SEC Değişikliği Fiyatı Yükseltti!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım firmaları Ark Invest ve 21Shares’in spot Ethereum ETF’lerine yönelik yaptığı değişiklik kripto para piyasasını hareketlendirdi.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu sürecini başarıyla yöneten ve onay alan 11 şirket arasına giren Ark Invest ve 21Shares, ortaklaşa sundukları spot Ethereum ETF’i için dikkat çeken bir güncellemeye gitti.

Şirketler 7 Şubat Çarşamba günü SEC’ye sundukları güncellenmiş S-1 dosyasında, spot Ethereum ETF’i için tıpkı spot Bitcoin ETF’inde uygulanan nakit akış mekanizmasının geçerli olacağı vurgulandı. Spot Bitcoin ETF onayına giden yolda en önemli basamaklardan biri bu nakit akışına yönelik SEC’nin talepleriyle uyumlu revizyonlardı.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte şirketlere ait spot Ethereum ETF’i, nakit oluşturma ve itfa mekanizmasına sahip olacak yani katılımcılar hisse oluşturmak için yalnızca nakit teslim edecek ve hisseleri kullanırken yalnızca nakit üzerinden ödeme alacaklar.

Öte yandan güncellemenin bir diğer dikkat çeken kısmı ise Ethereum staking etme ihtimaline ilişkin ayrılan bölüm oldu. Bu bölümde söz konusu ETF’in, bir veya daha fazla güvenilir üçüncü taraf aracılığıyla Ethereum staking hizmeti vermeye hazır olduğu belirtildi.

Konu hakkında yorumda bulunan Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, şirketlerin spot Bitcoin ETF sürecine benzer ve uyumlu bir tutum sergilediğini kaydetti:

İŞTE YİNE BAŞLIYORUZ: ARK/21Shares, spot Ethereum ETF’leri için değiştirilmiş bir S-1 dosyaladı, görünüşe göre sadece nakit yaratımları ve yakın zamanda onaylanan spot Bitcoin ETF prospektüsüne uygun hale getiren diğer bazı şeyler olarak güncellediler.

CoinGecko verilerine göre Ethereum için atılan bu adımlar fiyata da olumlu yansıdı. Son 24 saat içerisinde son 24 saat içerisinde %2,6 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 2.420 dolardan işlem görüyor.

Ethereum’u Bitcoin ile Daha Uyumlu Yapan SEC Değişikliği Fiyatı Yükseltti! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’u Bitcoin ile Daha Uyumlu Yapan SEC Değişikliği Fiyatı Yükseltti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!