ABD Uyardı: Yasa Dışı Kripto Para Kullanımı Gitgide Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı, yasa dışı kripto para kullanımının gitgide artmaya başladığı uyarısında bulundu.

Bakanlık tarafından 2024 yılı için paylaşılan rapora göre dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve yozlaşma gibi suçlarda kripto para kullanımı artmaya başladı.

“Uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen gelirler büyük ölçüde nakit para kullanılarak aklanıyor olsa da ABD’deki kolluk kuvvetleri, sanal varlık kullanımından gitgide kaygılanmaya başladı.” dendi.

Bakanlık, bazı sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (VASP) ABD’deki yasal yükümlülüklerini yerine getirmediğini ekledi.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerine de yer verilen raporda bunların Banka Gizlilik Kanunu (BSA) kapsamına girdiği belirtildi. Bakanlık, “Buna rağmen günümüzde BSA kapsamına giren birçok DeFi hizmet, AML/CFT yükümlülüklerini yerine getirmiyor.” dedi.

IŞİD gibi örgütlerin “sanal varlıkları daha iyi anlamaya başladığını” belirten Bakanlık, bazı terör örgütlerinin “alternatif sanal varlık türleriyle deneyler yapmaya başladığını” yazdı.

Terör örgütlerinin geçmişte yaygın olarak Bitcoin kullandığı, yakın dönemlerde ise stablecoin kullanmaya da başladığı eklendi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Uyardı: Yasa Dışı Kripto Para Kullanımı Gitgide Artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!