SEC, Kripto Para Akademisinden Hizmet Alan Yatırımcılardan Hesabını Kesti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkede faaliyet gösteren bir kripto para akademisinden hizmet alan yatırımcıların dolandırıldığını iddia etti. SEC’in resmi açıklamasına göre, Rockwell Capital Management adlı şirketin kurucusu Brian Sewell, öğrencilerinden büyük miktarda parayı zimmetine taşıdı.

2018 ve 2019 yılları arasında öğrencilerine yapay zekayı kullanarak kripto fonu kuracağını iddia eden Sewell’in şirketi, 15 farklı kişiden toplamda 1,2 milyon dolar yatırım almıştır. Ancak şirket, elde ettiği kaynaklar ile bir fon kurmamış ve yapay zeka temelli alım-satım stratejilerini de uygulamadı.

Dolandırıcılık İddialarının Odağında Rockwell Capital Management ve Brian Sewell Var

Dolandırıcılık iddialarının odağında olan isim, öğrencilerinin parasıyla Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından hacklendiği iddiasında bulunmuştur. Bununla birlikte, SEC Sewell’in yatırımcıları dolandırdığını savundu.

SEC Uygulama Departmanı yöneticilerinden Gurbir S. Grewal, basın bülteninde şu ifadelere yer verdi:

“Sewell’in Bitcoin akademisindeki öğrencileri bir dizi yalan ile bir milyon doların üzerinde dolandırdığını iddia ediyoruz. SEC, yatırımcıları AI, DeFi veya kripto gibi moda sözcüklerle dolandıran kişilerin peşini asla bırakmayacak.”

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, Kripto Para Akademisinden Hizmet Alan Yatırımcılardan Hesabını Kesti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!