Dogecoin Neden Düşüyor? DOGE Alternatifi Coinler Hangileri?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk’ın gözdesi Dogecoin için düşüş derinleşirken kripto para piyasasındaki yatırımcılar arasında “DOGE alternatifi coinler hangileri?” soruları sorulmaya başlandı.

Kripto para piyasaları, Şubat ayına negatif yönlü hareketle başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) yaptığı faiz açıklaması sonrası kripto piyasalarında düşüş ivmesi hızlandı. Düşüş grafiğinin hakim olduğu kripto para birimleri arasında DOGE, ilk 10’daki altcoinlerden biri olarak dikkat çekti.

Elon Musk ile adını duyuran ve yaptığı ralliler ile yatırımcısının yüzünü güldüren DOGE, son dönemde 0,1 dolar testinin ardından düşüş trendine girdi ve 0,08 dolar civarında destek buldu. 2024 yılının ilk ayını 0,08 bölgesinde geçiren DOGE, Ocak ayı ortasında 0,09’a kadar çıkmayı başarsa da bu seviyede kalamadı ve yeniden geriledi.

Dogecoin fiyat düşüşünün sebepleri arasında satış baskısı olduğu görülüyor. Satış baskısı sebebiyle DOGE fiyatının düştüğü ve teknik göstergelerden olan özellikle RSI’de düşüş eğitimi sinyali veren 50 altı seviyeler olduğu gözlemleniyor. Yatırımcılar, DOGE fiyatının yükseleceği zamanı heyecanla bekliyor.

Güncel CoinGecko verine göre DOGE fiyatının son 1 yılda yaşadığı kayıp, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla yüzde 12,5’te oturuyor. Son 30 günde yüzde 14 üzerinde değer kaybeden popüler meme coin, mevcut fiyatıyla 0,078 dolardan işlem görüyor.

Efsane rallileri ile yatırımcılarına benzersiz heyecanlar yaratan meme coin DOGE, son dönemde pek iyi haberler getirmiyor. Dogecoin alternatifi arayışına yönelen yatırımcılar, çevre dostu kripto projesi eTukTuk ile geçtiğimiz sene 100x yapan Sponge projesine yoğun ilgi gösteriyor.

Yeşil Kripto Projesi eTukTuk 750 Bin Dolara Ulaştı

Kripto para sektörü, gezegenin geleceğini tehlikeye atan endüstrilerin başında konumlanıyor. Yüksek enerji kullanımı sebebiyle kripto topluluğu, sık sık eleştirilerin hedefi oluyor. Yaşadığımız gezegenin en büyük problemlerinden olan iklim krizini ciddiye alan bazı geliştiriciler, kriptonun çevreye karşı değil çevre için kullanılabileceğine inanıyor.

Elektrikli araç (EV) pazarını dönüştürmeyi hedefleyen çevre dostu kripto para projesi eTukTuk, blok zinciri teknolojisini çevre için kullanmayı amaçlıyor. Giderek artan karbondioksit emisyonlarındaki en büyük payın araç sektörüne ait olduğunu bilen eTukTuk ekibi, hem araçların yarattığı kirliliği hem de buna bağlı görülen sağlık sorunlarını en aza indirmeyi hedefliyor.

Ön satış etkinliği ile indirimli fiyatlardan eTukTuk token satın alma imkanı veren proje, çevreye duyarlı yatırımcılardan ilgi görüyor. Ön satışta toplanan fonların 750 bin dolara ulaşması, projenin vizyonuna inanan çok sayıda kripto meraklısı olduğunu gösteriyor.

eTukTuk, yeşil ulaşım çözümleri ile gelişmekte olan ülkelerdeki toplu taşıma sektörünü dönüştürmek istiyor. Elektrikli araçların benimsenmesinin önündeki engelleri kaldırmak isteyen proje, elektrikli TukTuk’lar ile bu amacına ulaşmayı planlıyor. 

Proje ekibi, gezegenimizin geleceğini kurtarırken proje yatırımcıları için de kazanç sağlamayı hedefliyor. Projenin merkezinde konumlanan TUK tokenden gücünü alan Oyna-Kazan oyunu Crazy TukTuk ve staking özellikleri, yatırımcıların farklı kanallar ile gelir elde etmesine olanak sağlıyor.

Aşamalı ön satış etkinliğinde eTukTuk token satın almak isteyen yatırımcılar, ne kadar erken hareket ederse o kadar fazla potansiyel kazanç elde ediyor. Mevcut aşamada 0,02625 dolardan yatırımcılarla buluşan eTukTuk projesine dahil olmak isteyenler, BNB, USDT, ETH ve kart işlemleriyle ön satışa katılabiliyor. BNB Akıllı Zinciri tabanlı eTukTuk, çevreye duyarlı yatırımcıları bekliyor.

100x Yapan SPONGE Projesinin Yeni Versiyonu Sponge Token V2

2023 yılına damga vuran projeler arasında yer alan, Etherscan verilerine göre Tron ağı kurucusu Justin Sun’ın balina olduğu ortaya çıkan ve 100x yaparak yatırımcıları heyecanlandıran Sponge projesinin yeni versiyonu SPONGE V2 dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl gösterdiği başarıya işlevsellik katarak yenilenen Sponge projesinin yeni versiyonu Sponge token V2, daha iyi ve daha büyük kazanç sağlamayı hedefliyor. Sponge projesi yenilikçi staking mekanizması ile ilgi topluyor.

Sponge token V2 projesinin herhangi bir ön satış etkinliği bulunmuyor, dolayısıyla lansman öncesi Sponge token V2 satın almak mümkün olmuyor. Stake Et ve Köprü Kur temasına sahip projede V2 sürüme erişmek için yatırımcıların SPONGE V1 sahibi olması gerekiyor. V2 almak isteyen kripto meraklıları, ancak satın aldıkları V1 tokenlerini stake ederek erişim hakkı kazanıyor.

İnovatif satış stratejisi ile proje ekibi, yalnızca V1 tokene işlevsellik kazandırmıyor; aynı zamanda geliştirdiği yeni bir oyun ile yatırımcıların heyecanını da artırıyor. 2024 yol haritasında yer alan Oyna-Kazan oyunu ile katılımcılar, daha fazla SPONGE token kazanma şansı buluyor. 

SPONGE V2, güvenliği ve şeffaflığı ile bilinen Ethereum blok zinciri üzerinde inşa ediliyor. Yeni bir ERC-20 tokeni olan SPONGE V2, halihazırda başarıyı yakalamış ve rüştünü ispatlamış SPONGE token topluluğunun gücünü de arkasına alıyor. 

11 binden fazla SPONGE token sahibi olduğu bilgilerinin yanı sıra proje ekibine göre tokenin piyasa değeri 4,4 milyon doları aşıyor. Kazandığı işlevsellik ve gelir modellerinin çeşitlendirilmesi ile Sponge token V2, meme coinlerin geleceğine inanan yatırımcıları bekliyor.

Sponge token V2 satın almak isteyen katılımcılar, ETH, USDT ve kart işlemleri kullanarak SPONGE satın alıp stake edebiliyor.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dogecoin Neden Düşüyor? DOGE Alternatifi Coinler Hangileri?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!