Analiste Göre Bitcoin Düzeltmesi İçin Daha Süre Var: Zirveye Ulaşılmadı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel veriler, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin (BTC) üzerindeki hakimiyetini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Bitcoin fiyatı son günlerde 42-43 bin dolar bandında gezinmeye devam ederken on-chain verileri uzun vadeli yatırımcıların kararlı tavırlarını koruduklarını gözler önüne serdi.

On-chain analiz platformu CryptoQuant tarafından aktarılan verilere göre kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının hakimiyeti %35 ile sınırlı kalırken uzun vadeli yatırımcılar %65’lik oranda baskın tarafta yer aldı.

Bitcoin tepe noktasından çok uzakta

Bitcoin fiyatındaki dip için önemli bir sinyal niteliği taşıyan kısa vadeli yatırımcı verisi, %20-25 civarına düştüğünde tarihsel olarak bu durum dip fiyatlarına işaret etmişti. Öte yandan kısa vadeli yatırımcı oranı %80’e çıktığında ise daha önce piyasada tepe noktası görülmüştü. Güncel durumda kısa vadeli yatırımcıların %35’lik hakimiyeti Bitcoin’in tepeden ziyade dip noktasına çok daha yakın olduğunu ortaya koydu.

Bu verilerden yola çıkarak Bitcoin’in uzun vadeli olarak önemli bir fiyat artış potansiyeline sahip olduğunu belirten analistler, istikrarla varlıklarını satmayan yatırımcıların fiyatı yukarı taşıyabileceklerini hatırlattı:

Tipik olarak düşüş piyasası dönemlerinde, Bitcoin’deki fiyat dipleri, kısa vadeli sahiplerin Bitcoin varlıkları içindeki payı %20-25’e ulaştığında meydana gelmiştir. Bu kavram göz önünde bulundurulduğunda, kısa vadeli sahiplerin elinde tuttuğu sermaye %70-80’e ulaştığında potansiyel piyasa zirveleri gözlemlenmiştir. Günümüzde kısa vadeli sahiplerin hakimiyeti ya da ellerinde tuttukları sermaye %35 seviyesindedir. Uzun vadeli perspektifte, Bitcoin hala önemli bir büyüme potansiyeline sahiptir

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,8 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 42.186 dolardan işlem görüyor.

Analiste Göre Bitcoin Düzeltmesi İçin Daha Süre Var: Zirveye Ulaşılmadı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analiste Göre Bitcoin Düzeltmesi İçin Daha Süre Var: Zirveye Ulaşılmadı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!