Ethereum’da Yeni Yükseltmede Bir Aşama Daha Tamam: Önceki Gibi Yükseliş Gelebilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) için kritik öneme sahip Dencun yükseltmesi, Sepolia test ağı üzerinde başarıyla hayata geçirildi.

Adım adım test ağlarıyla olan entegrasyonunu tamamlamaya devam eden Ethereum Dencun yükseltmesi, Sepolia test ağı üzerinde 30 Ocak Salı günü yayına girdi. Böylelikle üç test ağından ikincisi de başarıyla tamamlanmış oldu.

Ana ağa (mainnet) geçmesi durumunda Ethereum ağındaki işlem ücretlerini büyük ölçüde azaltması ve ölçeklenebilirliği artırması planlanan Dencun için sırada sadece bir tane test ağı aşaması kaldı.

Dencun yükselmesi süreçte bir aksaklık yaşanmaması ve yeterli miktarda düğümün (node) hazır olması halinde, 7 Şubat tarihinde Holesky test ağında yayına girecek ve böylelikle test ağı serüveni tamamlanmış olacak. Ardından mainnet’e geçiş için ekip tarafından yeni bir tarih açıklanacak.

Ethereum topluluğunun son 1 yıl içerisinde gördüğü en büyük yükseltme olan Dencun, beraberinde proto-danksharding ve blob olarak bilinen özellikleri de getirecek. Proto-danksharding temelde katman-2 blokzincirleri için iş yükünü ve maliyetleri azaltırken blob ise veri kullanılabilirliğini daha ucuz hale getirmeyi sağlayacak.

Ethereum fiyatı, daha önce Merge yükseltmesinde ciddi yükselişlere ev sahipliği yapmıştı. Söz konusu Dencun yükseltmesinin de gerçekleşmesinden önce fiyatta bir yükseliş yaşanması bekleniyor. Ayrıca spot Ethereum ETF beklentilerinin ve Bitcoin yükselişinin de bu fiyat artışını destekleyeceği tahmin ediliyor.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, yazım esnasında 2.327 dolardan işlem görüyor.

Ethereum’da Yeni Yükseltmede Bir Aşama Daha Tamam: Önceki Gibi Yükseliş Gelebilir! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’da Yeni Yükseltmede Bir Aşama Daha Tamam: Önceki Gibi Yükseliş Gelebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!