Bitcoin Dostu Başkanı Olan Arjantin’de Yeni Kripto Para Vergi Kuralları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantin hükümeti kripto paraları da kapsayan torba yasada değişikliğe gitti.

Javier Milei başkanlığındaki Arjantin hükümeti, “Arjantinlilerin Özgürlüğü için Temeller ve Başlangıç Noktaları Yasası” başlıklı torba yasa tasarı için önemli bir güncelleme getirdi.

Torba yasa tasarısından, daha önceden beyan edilmemiş kripto paralar ve diğer yatırımlardan alınacak vergilere yönelik birtakım maddeler çıkarılırken vergi oranları konusunda netlik sağlandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Arjantin İçişleri Bakanı Guillermo Francos, uzlaşma sağlanamadığı için tasarıdan kripto paraları da kapsayan bazı önerilerin geri çekildiğini vurguladı:

Teklif ekonomik kalkınma için özgürlük yaratmayı amaçlıyor. Bu nedenle uzlaşı sağlanamayan başlıkları hızlı bir şekilde çıkarmak çok önemliydi. Vergi kısmı daha küçüktü ve gecikmeli olarak ele alındı.

Güncel tasarıya göre Arjantin vatandaşlarının daha önce beyan edilmemiş kripto para dahil varlıklarını  beyan etmelerine kolaylık tanınacak. Bu varlıkların ilk 100.000 dolarına kadar %0 vergi ve kalan beyan edilmemiş varlıklar için %15’e kadar vergi ödemesi talep edilecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Dostu Başkanı Olan Arjantin’de Yeni Kripto Para Vergi Kuralları!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!