40 Milyar Dolar Yöneten Şirket Yarışta Geri Kaldı: Bitcoin Dosyasını Geri Çekti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ETF sağlayıcısı Global X, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu geri çekti.

ABD merkezli borsa Cboe BZX tarafından 30 Ocak günü yapılan açıklamada, 40 milyar dolar yöneten Global X’in spot Bitcoin ETF başvurusunu geri çektiğine yer verildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üzerinden gönderilen bildiriden referans alarak açıklamada bulunan Cboe, konu özelinde daha fazla detay paylaşmadı.

Global X, ilk olarak 2022 yılında spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuş fakat bu başvuru SEC tarafından geri çevrilmişti. Eğer başvuru onaylansaydı söz konusu ETF Cboe borsasında listelenecekti.

SEC şimdiye kadar 11 farklı şirkete spot Bitcoin ETF ihracı için onay verdi. Bu şirketler arasında BlackRock ve Fidelity gibi milyar dolarlık finans devleri yer aldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart, Global X’in ETF talebini geri çekmesinin kendisini şaşırtmadığını belirtti:

GlobalX, Bitcoin ETF’i için resmi geri çekilme talebinde bulundu. Bu şaşırtıcı değil çünkü en azından aralık başından beri yarış dışı olduklarını biliyorduk fakat bu hamleyle birlikte resmileşmiş oldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
40 Milyar Dolar Yöneten Şirket Yarışta Geri Kaldı: Bitcoin Dosyasını Geri Çekti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!