Suç Makinası İtiraf Etti, ABD 150 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Koydu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA), deep web bağlantılı 150 milyon dolar değerinde kripto paraya el koydu.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) kısa süre önce yayınladığı resmi bir bildiride, Hindistan vatandaşı Banmeet Singh’in deep web üzerinde uyuşturucu ağı işletme gerekçesiyle suçlu bulunduğunu belirtti. Banmeet Singh söz konusu suçlamaları kabul etti.

Yürütülen operasyonlar kapsamında DEA, Banmeet Singh’e ait deep web bağlantılı 150 milyon dolar değerinde kripto paraya koydu. 150 milyon dolarlık bu meblağ, DEA tarihinde el koyulan en yüksek miktarda kripto para olarak kayıtlara geçti. Singh Nisan 2019’da Londra’da tutuklanmış ve 2023 yılında ABD’ye iade edilmişti.

Mahkeme belgelerine göre Singh, fentanil, LSD, ecstasy, Xanax, Ketamine ve Tramadol gibi yasa dışı maddeleri satmak için Silk Road 1, Silk Road 2, Alpha Bay, Hansa ve benzer deep web marketlerine satıcı hesabı oluşturdu. Bununla birlikte sanığın, 2012 ortasından Temmuz 2017’ye kadar biri Columbus’ta olmak üzere ABD özelinde en az sekiz dağıtım hücresini kontrol ettiği vurgulandı:

 Singh’in örgütü uyuşturucu siparişlerinde sıklıkla ‘Liston’ satıcı adını kullanıyor ve ‘Hala dans ediyorum’ şeklinde imza atıyorlardı. Bugün Banmeet Singh’in suçunu kabul etmesiyle birlikte dans sona erdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Adalet Bakanlığı Ceza Dairesi’nden Başsavcı Vekili Nicole M. Argentieri, suçlulara taviz göstermeyeceklerini dile getirdi:

Banmeet Singh ve onun gibi insan tacirleri dark web’de anonim olarak faaliyet gösterebileceklerini ve kovuşturmadan kaçabileceklerini düşünüyorlar. Yaklaşık 150 milyon dolarlık kripto paraya el konulmasını da içeren bugünkü suç duyurusu, Adalet Bakanlığı’nın ABD yasalarını ihlal eden suçluları, faaliyetlerini nasıl gizlerlerse gizlesinler sorumlu tutacağını göstermektedir. Uluslararası ortaklarımızla birlikte, karanlıkta gizlenen suçluları bulmaya ve suçlarını gün ışığına çıkarmaya devam edeceğiz.

ABD hükümeti kısa süre önce yaptığı açıklamada, Silk Road bağlantılı on milyonlarca dolar değerinde kripto parayı yakın zamanda satacağını açıklamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Suç Makinası İtiraf Etti, ABD 150 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Koydu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!