Kripto Para Saadet Zinciri, Yaklaşık 2 Milyar Dolarlık Vurgun Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para projelerinden HyperVerse’yi yaklaşık 2 milyar dolarlık vurgun yapmakla suçluyor.

İddialara göre faaliyetlerine Haziran 2020’de başlayan HyperVerse, pek çok yatırımcıdan kısa sürede zengin olma vaadiyle 1,89 milyar dolar topladı.

SEC tarafından açılan davada Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan Sam Lee ile Brenda Chunga adlı şahısların saadet zinciri kurduğu öne sürüldü. Kurumun açıklamalarına göre Chunga, hakkındaki suçlamaların ardından uzlaşmaya varmayı kabul etti.

HyperVerse tarafından kurulan HyperFund’ın CEO’su olarak davranması için bir aktörle anlaşıldı. SEC’nin iddialarına göre şirketin yöneticisi olarak lanse edilen Steven Reece Lewis adlı şahıs, aslında Tayland’da yaşayan bir televizyon sunucusuydu.

SEC, “Görünürde herhangi bir meşru gelir kaynağı yoktu ve para çeken yatırımcılara, yeni yatırımcıların yatırdıkları paralarla ödeme yapıldı.” dedi.

Lee ve Chunga, yatırımcılara kripto para madenciliğinden para kazanacaklarını söylüyordu.

Chunga, kişisel olarak 3,7 milyon dolar aldı ve bunu marka kıyafetler, BMW marka bir araç, Maryland’da 1,2 milyon; Dubai’de 1,1 milyon dolar değerinde bir ev satın almak için kullandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Saadet Zinciri, Yaklaşık 2 Milyar Dolarlık Vurgun Yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!