Bitcoin’de Son Yükselişin Nedeni Ortaya Çıktı: Oklar 50 Bin Dolara Çevrildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analist Gordon Grant, Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto para piyasasında yaşanan son yükselişlerin arkasında yatan sebebi paylaştı.

Gordon Grant kısa süre önce The Block’a verdiği demeçte, Bitcoin’in yükselişindeki sebeplerden birine odaklandı. Grant, yükselişi tetikleyen faktörün short (kısa) yönlü opsiyonlarda yaşanan düşüş olabileceğini belirtirken 26 Ocak Cuma günü vadesi dolan opsiyonları işaret etti:

40.000 dolar seviyesinde çok daha az short yönlü opsiyon olması, Bitcoin’in son yükselişini teşvik ediyor olabilir; hedge yapan yatırımcıların  arzı nispeten sınırlı ve piyasa yüksek sayıdaki short opsiyonundan kuruldu. Özellikle 26 Ocak günü vadesi dolan opsiyonlar sayesinde elimize böyle bir veri geçmiş oldu.

Vadesi dolan opsiyonların ardından gelen yeni opsiyon taleplerinin daha ağırlıklı olarak long (uzun) yönlü olduğunu belirten analist, short pozisyonlarındaki düşüşün 3 milyar dolara tekabül ettiğini ifade etti. The Block bu verilerin doğruluğunu onayladı.

En büyük kripto para opsiyon borsası Deribit’in verilerine göre tüm vade tarihleri için en büyük bitcoin açık faiz hacmi şu anda 50.000 seviyesine kümelenmiş bulunuyor. Bu da yatırımcıların en azından o seviyelere kadar bir yükseliş beklediği ve bu yükselişten sonra bir short pozisyon arayışına girebileceklerini işaret ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Son Yükselişin Nedeni Ortaya Çıktı: Oklar 50 Bin Dolara Çevrildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!