Bitcoin ile Bağış Furyasını Başlatan ABD’li Başkan Adayı Kripto Para Açıklaması Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., CBDC karşıtı ve Bitcoin (BTC) yanlısı söylemleriyle gündeme geldi.

Kampanya bağışları için Bitcoin kabul eden ilk başkan adayı olan Robert F. Kennedy Jr., kısa süre önce paylaştığı sosyal medya gönderisiyle dikkat çekti.

Bir propaganda konuşmasına ait videoya yer verdiği gönderisinde, başkan seçilmesi durumunda Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) çalışmalarına son vereceğine ve böyle bir şeyin onaylanmasına kesinlikle izin vermeyeceğine dair detaylar yer aldı.

CBDC’nin finans sitemi üzerinde katı bir denetim mekanizması oluşturacak kadar tehlikeli bir araç olduğunu belirten Kennedy Jr., bu amaçla yapılan çalışmalara karşı duyduğu derin endişeyi paylaştı. Kennedy Jr. CBDC’yi, insan hakları ve sivil haklar için bir felaket olarak nitelendirdi.

Öte yandan CBDC’ye alternatif olarak net bir şekilde Bitcoin’i öne çıkarak başkan adayı, Bitcoin’in ve arkasındaki blokzinciri teknolojisinin toplumların yararına hareket edeceğini ve finans sistemini daha güvenli hale getireceğini vurguladı.

ABD Başkanlık yarışında yer alan ve Bitcoin destekçiliğiyle öne çıkan 2 aday, ön seçimlerde eski başkan Donald Trump karşısında yenilerek başkanlık kampanyalarını sonlandırma kararı almıştı.

Başkanlık yarışından çekilen 2 isim Cumhuriyetçi Parti adayı Vivek Ramaswamy ve Florida Valisi Ron DeSantis olmuştu. Halihazırda Bitcoin yanlısı kampanyalarıyla dikkat çeken 2 isimden biri bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr ve bir diğeri ise Demokrat Parti adayı Dean Phillips olarak biliniyor.

Donald Trump kısa süre önce yaptığı benzer bir kampanya açıklamasında, CBDC’leri kesinlikle yasaklayacağını belirterek gündem olmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ile Bağış Furyasını Başlatan ABD’li Başkan Adayı Kripto Para Açıklaması Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!