Altcoin Yüzde 50’lik Yükselişin Arkasındaki Beklenen Duyuruyu Resmen Yayınladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzinciri teknolojisi üzerinden merkeziyetsiz uygulamalar sunan API3, zk-Rollup özelliğiyle öne çıkan OEV Netwok’ü tanıttı.

API3 29 Ocak Pazartesi günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Polygon (MATIC) destekli yeni ağı OEV’i duyurdu. Yapılan açıklamada bu ağın oracle çıkarılabilir değerini (OEV) optimize etmekte kullanılacağı belirtildi.

Blokzincirlerinde OEV sebebiyle çok fazla likidite kaybı yaşandığını belirten ekip, OEV Network sayesinde bu soruna önemli bir çözüm getireceklerini vurguladı.

Ekip bu likidite kaybına somut örnek olarak DeFi platformu Aave’yi gösterdi. Aave’de son 3 yılda 2 milyar dolar tutarında pozisyonun tasfiye edildiği ve bunun 100 milyon dolardan fazlasının tasfiye primi olarak ödendiği işaret edildi. OEV sayesinde bu prim tutarının tüm platformların yararına olacak şekilde optimize edilebileceği vurgulandı:

Somut bir örnek vermek gerekirse, Aave son üç yılda 2 milyar dolar tutarında pozisyon tasfiye etti ve bunun 100 milyon dolardan fazlası tasfiye primi olarak ödendi. Ama bu sorun değil, çünkü sonuçta tasfiyelerin olması gereken zamanda tetiklenmemesi çok daha kötü olurdu, değil mi? Bu doğru, ancak tasfiye gelirinin %99,9’unu blok üreticisinin (tasfiye memurunun değil) elde ettiği düşünüldüğünde, burada iyileştirmeye açık çok fazla alan olduğunu söylemek yanlış olmaz. API3, OEV kullanıcılarının tüm bu sıkıntılarına çare olarak gündeme getirmiştir. Oracle’lar bu tür tüm sızıntıları yakalamak için ilk ret hakkına sahiptir ve API3, bu değeri yakalayıp ilgili DeFi protokollerine geri döndürmeyi ve pratikte onlara mevcut durumlarına ek olarak çok büyük bir gelir kaynağı sağlamayı amaçlamaktadır.

Proje tarafından geçtiğimiz cumartesi günü konu hakkında yapılan ilk açıklamayla birlikte fiyat %50 değer kazanmıştı. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %7 yükseliş sergileyen API3, yazım esnasında 3,05 dolardan işlem görüyor.

Altcoin Yüzde 50’lik Yükselişin Arkasındaki Beklenen Duyuruyu Resmen Yayınladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Yüzde 50’lik Yükselişin Arkasındaki Beklenen Duyuruyu Resmen Yayınladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!