Tesla, Önceki Bitcoin Satışlarından Sonra Kârı Düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

219 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın otomobil şirketi Tesla, son çeyrek raporunda elindeki Bitcoin’leri satmasa da daha önce yaptığı işlemlerden ötürü kârdan zarar etti.

Tesla, kripto para dünyasına ilk adımını Şubat 2021’de attı ve 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldı. O dönemde, şirketin ortalama maliyeti 36 bin dolar olarak kaydedildi. Elon Musk’ın otomobil şirketi, genel kanının aksine elindeki Bitcoin’leri uzun vadeli olarak tutmayı tercih etmedi. Mart 2021’de Tesla, elindeki Bitcoin’lerin yüzde 10’unu sattı. Ayı piyasasının başladığı 2022’nin ikinci çeyreğinde ise satışın toplam portföye oranı yüzde 75 oldu.

Yapılan araştırmalar, Tesla’nın Bitcoin’i elinde tutmak yerine satmayı tercih etmesi durumunda günümüzde 300 milyon dolar kârda olabileceğini ortaya koydu. Bununla birlikte, Tesla’nın elinde hala yaklaşık 9 bin 720 adet Bitcoin bulunuyor. Bu da şirketin kripto para dünyasına olan ilgisinin devam ettiğini gösteriyor.

Elektrikli otomobil endüstrisinde öncü konumda olan Tesla’nın hisse senetleri, son yıllarda Bitcoin’den daha düşük bir performans gösterdi. Şubat 2021’de Tesla’nın Bitcoin yatırımı yaptığı tarihten bu yana, şirketin hisse senetleri yüzde 35 değer kaybederken, piyasa değeri en büyük kripto para olan Bitcoin’in eski zirvesinden uzak olmasına rağmen yüzde 7 arttı.

Tsla 2024 01 27 14 52 59 9Efe0

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tesla, Önceki Bitcoin Satışlarından Sonra Kârı Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!