Uzmanlar, SEC’nin Ethereum Kararı Konusunda İkiye Ayrıldılar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa uzmanları, Ethereum için spot borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanıp onaylanmayacağı konusunda ikiye ayrılmış durumda.

ABD’de SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasının ardından gözler Ethereum’a çevrildi. SEC Başkanı Gary Gensler, bu kararın Bitcoin ile kısıtlı olduğunu söylese de bazı analistler, konuya iyimser yaklaşıyor.

Piyasa yapıcı GSR’nin analistlerinden Matt Kunke, “Spot Ethereum ETF’sinin mayıs ayında %75 olasılıkla onaylanmasını bekliyoruz. Bu iyimserliğimiz, Grayscale’in temyiz mahkemesindeki zaferine ve vadeli Ethereum ETF’lerinin onaylanmasına dayanıyor ki bunların ikisi de, spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmasının zaman meselesi olduğuna işaret ediyor.” dedi.

Kripto para alım-satım platformu XBTO’nun CEO’su Philippe Bekhazi, “Bu yıl spot Ethereum ETF’lerinin onaylanacağını göreceğimize inanıyorum. Bitcoin ve Ethereum’un ikisi de CME’de vadeli işlem sözleşmesi olarak kotelenmiş durumda ve muhtemelen SEC’nin gözünde eşit sayılıyorlar. Ayrıca piyasadaki koşullar güçlü kalmaya devam ederse kurumların bu varlığa erişebilmeleri için bir baskı oluşacaktır. Buradaki soru onaylanıp onaylanmayacağı değil, ne zaman onaylanacağıdır.” dedi.

SkyBridge Capital’ın kurucusu Anthony Scaramucci, bu isimlerden farklı olarak duruma daha kötümser yaklaşıyor. Scaramucci, “SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylarken kripto varlıkların büyük çoğunluğunu menkul kıymet yasalarına tabi olan yatırım sözleşmeleri olarak gördüğünü açıkça belli etti.” yorumunu yaptı.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou da “Bizim görüşümüze göre SEC’nin spot Ethereum ETF’lerini mayısta onaylayabilmesi için Ethereum’u (Bitcoin’e benzer şekilde) bir menkul kıymet olarak değil emtia olarak nitelendirmesi gerekir. Bunun olup olmayacağı hiç belli değil ve ben, SEC’nin Ethereum’u mayıstan önce emtia olarak nitelendirmesine %50’den fazla ihtimal vermem.” dedi.

Uzmanlar, SEC’nin Ethereum Kararı Konusunda İkiye Ayrıldılar isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uzmanlar, SEC’nin Ethereum Kararı Konusunda İkiye Ayrıldılar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!