Analist Ethereum’da Beklenen Yükseltmenin Kötü Bir Etkisinin Olabileceğini Söyledi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analiste göre yaklaşan Dencun yükseltmesi, Ethereum (ETH) arzının daha yavaş azalmasına neden olabilir.

Ethereum geçtiğimiz yıl The Merge yükseltmesiyle birlikte hisse kanıtı (PoS) sistemine geçti. Bu sayede ağ üzerinde yapılan her işlem için Ethereum yakım oranı arttı ve Ethereum ekosistemi enflasyon karşıtı bir yapıya büründü.

CoinShares Ethereum araştırma görevlisi Luke Nolan, önümüzdeki mart ayında hayata geçmesi beklenen Dencun yükseltmesinin işleri değiştirebileceğini söyledi. Dencun yükseltmesi Ethereum ağında yapılan işlemlerin bir kısmını katman 2 (L2) ağlara taşıyarak ana ağın hızlanmasını ve işlem ücretlerinin düşmesini sağlayacak.

Ethereum ana ağında daha az işlemin yapılması ve daha az işlem ücretinin ödenmesine sebep olacak bu durum beraberinde doğal olarak daha az Ethereum yakılmasına yol açacak. Daha az Ethereum yakılması demekte Ethereum arzının daha enflasyonist bir yapıya bürünmesi anlamına gelebilir:

Dencun güncellemesinden sonra, katman 2’ler verilerini calldata aracılığıyla göndermek yerine, işlem maliyetleri önemli ölçüde daha düşük olan yeni blobspace mekanizmasını kullanabilir. Dolayısıyla, katman 2’lerin kademeli olarak bu yeni blobspace mekanizmasını kullanmaya geçmesini beklersek, işlem ücretlerinin daha düşük seviyelere çekildiğini görebiliriz, bu da daha az Ethereum yakılması anlamına gelir.

Öte yandan bu durumun korkulacak boyutta olmadığını belirten analist, Dencun yükseltmesinin amacının roll-up kullanarak işlem yapan kullanıcılar için işlem ücretlerini düşürmek ve daha düşük işlem ücretleri sayesinde kullanıcıları ağı kullanmaya teşvik etmek olduğunu hatırlattı.

Analiste göre bu teşvik, ağda daha fazla işlemi tetikleyecek ve yakılan Ethereum miktarında pek bir farklılık görülmeyecek:

Katman 2’ler blobspace’i kullandığı için işlem ücretlerinin düştüğünü görsek bile, Ethereum’un önemli ölçüde enflasyonist hale geleceğine dair net bir endişe yok. Dencun yükseltmesinin amacı, roll-up kullanarak işlem yapan kullanıcılar için işlem ücretlerini düşürmek ve daha düşük işlem ücretleri sayesinde daha fazla kullanıcıyı ağa çekmektir. Bu nedenle daha fazla etkinlik genel olarak daha fazla işlem ücreti harcanması yani Ethereum yakılması anlamına gelir.

Dencun ağ yükseltmesi 17 Ocak’ta Goerli test ağında etkinleştirildi. Yükseltmenin Holesky test ağında 7 Şubatta aktif hale getirilmesi planlanıyor. Ardından gelecek mart ayında ana ağda uygulamaya konulması bekleniyor.

Analist Ethereum’da Beklenen Yükseltmenin Kötü Bir Etkisinin Olabileceğini Söyledi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analist Ethereum’da Beklenen Yükseltmenin Kötü Bir Etkisinin Olabileceğini Söyledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!