JPMorgan ABD’nin Ethereum’a Mayıs Ayına Kadar Onay Verme İhtimalini Açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık devi JPMorgan, spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) mayıs ayına kadar onaylanma ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 10 Ocak tarihinde spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamasının ardından piyasanın dikkati spot Ethereum ETF başvurularına ilişkin karara çevrildi.

Konu hakkında Nikolaos Panigirtzoglou liderliğinde bir rapor paylaşan JPMorgan analistleri, söz konusu spot Ethereum ETF başvurularının mayıs ayına kadar onaylanmasına %50’den fazla şans tanımadıklarını belirtti.

Bu tahmine gerekçe olarak Ethereum gibi hisse kanıtı (PoS) mekanizmalı kripto paralara karşı SEC tarafından açılan davaları işaret eden analistler, bu davalar çözüme kavuşmadıkça bir ETF onayının zor olduğunu hatırlattı:

SEC tarafından Ethereum da dahil olmak üzere PoS blokzincirleri için stake hizmetleri sunan kripto borsalarına karşı devam eden davalar, en azından bu davalar çözülene kadar spot Ethereum ETF onayını daha zor hale getiriyor.

Spot Ethereum ETF başvurusunda bulunan şirketler geçtiğimiz yıl onaylanan vadeli Ethereum ETF’leriyle arasında bir fark olmadığını işaret etmişti. Özellikle yatırım devi Fidelity, yine geçen yıl bir mahkemeden çıkan ve SEC’ye muhalefet eden “vadeli Ethereum ETF’leri ile spot ETF’ler arasındaki farkı kanıtlayın” kararına atıfta bulunmuştu.

Kısa süre önce SEC, Fidelity’nin spot Ethereum ETF başvurusuna ilişkin kararı 5 Mart 2024‘e ertelediğini açıklamıştı.

JPMorgan analistleri %50 ihtimale değindikleri aynı raporda, yatırımcıların Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) kar satışı yapmaya devam etmesi halinde Bitcoin’in üstündeki baskının devam edebileceğine yer verdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan ABD’nin Ethereum’a Mayıs Ayına Kadar Onay Verme İhtimalini Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!