Donald Trump ABD’de CBDC’lere Asla İzin Vermeyeceğinin Sözünü Verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bu yıl tekrardan başkan seçilmesi durumunda merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) asla izin vermeyeceğini açıkladı.

Donald Trump New Hampshire’da yaptığı bir kampanya konuşmasında, kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerini kazanması durumunda ülkede herhangi bir CBDC çıkarılmasına katiyen izin vermeyeceğini belirtti.

CBDC’lerin merkezi hükümetlere finansal takip konusunda tam kontrol verdiğini belirten Trump, böyle bir şeyin halkların özgürlüğü üzerinde mutlak bir tehdit oluşturacağını vurguladı:

Bu gece, ABD’lileri hükümetin zorbalığından korumak için başka bir söz daha veriyorum. Başkanınız olarak, bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) oluşturulmasına asla izin vermeyeceğim. Böyle bir para birimi federal hükümete, bizim federal hükümetimize, paranız üzerinde mutlak bir kontrol verecektir. Paranızı alabilirler ve siz paranızın gittiğini bile anlamazsınız. Bu asla olmayacak.

Geçtiğimiz dönemde ABD Merkez Bankası (FED), CBDC’ye sıcak baktığını ve bu noktada adım atmak için araştırmaların devam ettiğini belirtmişti. CBDC’ler ülkenin merkez bankası tarafından üretilen dijital itibari paraları temsil ediyor.

Öte yandan Bitcoin destekçisi birçok başkan adayı daha önceki açıklamalarında, CBDC’lerin gerçek anlamda insanların özgürlüğü üzerinde bir tehdit oluşturduğunu ve korkunç bir denetim mekanizması olarak gördüklerini belirtmişlerdi. Bu adayların her biri ilk iş olarak CBDC’leri yasaklama sözü vermişti.

Trump’ın CBDC karşıtı bu tutumu kripto para topluluğundan pozitif dönüşler alırken en büyük başkan adaylarından birinin Bitcoin yanlısı sayılabilecek bu tutumu dikkatlerden kaçmadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Donald Trump ABD’de CBDC’lere Asla İzin Vermeyeceğinin Sözünü Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!